Jump to content


Photo
- - - - -

Multiple Chrome instances?


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 NCC10281982B

NCC10281982B

    Read the manual you say? GREAT! Which manual?

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6585 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bellevue, WA

Posted 25 April 2013 - 02:09 AM

Is this normal with only one browser window/tab open?

Attached Thumbnails

  • Capture.PNG

Once again the greed of the few out ways the good of the many...

Posted Image

#2 Andrewr05

Andrewr05

    I'll be whatever I wanna do!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 11611 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perkinsville, VT

Posted 25 April 2013 - 02:40 AM

I have 19 chrome instances running, not sure why either.


ona5.png

If you see the cops - LEAVE.

If the cops are coming - Don't be there.
If you show up and the cops are already there - DISAPPEAR.
Anyplace the cops are and you aren't, is a good day

:yes: 

Rig specs:

Spoiler

#3 Prunes

Prunes

    Geek

  • News Editor
  • PipPipPip
  • 866 posts
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 25 April 2013 - 03:19 AM

It's been like this for as long as I've used Chrome.

 

It's torrents running in the background. Everything you have on your computer is uploaded to ze internetz.  :ph34r:


Formerly known as Ecofriendly

My rig:

Mobo: Asus P8Z68 Pro Gen 3
CPU: Intel i5 2500k @ 4.3
CPU Cooler: Corsair H100i with 2x Corsair SP 120 Quiet Edition
GPU: MSI GTX 670 Power Edition
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: WD Cavier Black 1TB
PSU: Corsair AX860i
Case: Fractal Design R4 Black

 


#4 Guest_Jim_*

Guest_Jim_*

    ANTITHAT

  • News Editor
  • PipPipPipPipPip
  • 4325 posts
  • Gender:Male

Posted 25 April 2013 - 06:07 AM

It's torrents running in the background. Everything you have on your computer is uploaded to ze internetz.  :ph34r:

Not quite... I think.

 

I'm not sure but my guess is this is a result of the sandboxing Chrome uses to isolate instability. Each instance is a plug-in, tab, and whatever else the developers want.


Processor: AMD A10-5800K @4.40 GHz (44.0x100)
Cooling: Corsair H110
Motherboard: ASUS F2A85-M PRO
GPU: EVGA GTX 770 2 GB
PhysX: EVGA GTX 570 1280 MB
RAM: G.Skill Ripjaws 4x8 GB (32 GB total) at 1866 MHz 10-10-10-27
PSU: OCZ Fata1ty 750 W
OS: Windows 7- Professional 64-bit
Guest_Jim_*.jpg

 


Needs more tigers.

Steam Inventory. Let me know if something interests you.


#5 AZNguyen

AZNguyen

    Melting pot of friendship

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7886 posts
  • Gender:Male
  • Location:FL

Posted 25 April 2013 - 08:03 AM

I'm not sure but my guess is this is a result of the sandboxing Chrome uses to isolate instability. Each instance is a plug-in, tab, and whatever else the developers want.

 

This  :yes:


Gaming || Intel i7 3770K || Gigabyte Z68X-UD3H-B3 || G.Skill 2x 4GB || EVGA GTX 680 2 GB || Corsair TX750 V2 ||

|| 3x Dell UltraSharp U2312HM || Corsair Vengeance K90 || Logitech G700s || Audio-gd NFB 15.32 || Hifiman HE400 ||

HTPC || Intel Celeron G530 || Gigabyte Z68MA-D2H-B3 || G.Skill 4GB || CM Elite 460W ||

NAS || Intel Pentium G630 || Gigabyte Z68MA-D2H-B3 || G.Skill 16GB || Corsair CX430 || IBM M1015 || 21 TB Storage ||


#6 EuroFight

EuroFight

    I'm not lazy, I'm just energy efficient.

  • News Editor
  • PipPipPipPip
  • 1607 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

Posted 25 April 2013 - 08:18 AM

Here's a Google support page about it: http://support.googl...GB&answer=95672


Processor AMD FX-6100 Hex-core, 3.3GHz > Intel Core 2 Duo, Dual-core, 1.6GHz

Memory 8GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz >  Crucial 3GB DDR3 1066MHz

Graphics Radeon HD7770 + Radeon HD5570 > Intel 3000 Integrated Graphics

Motherboard Gigabyte GA-970A-DS3 Socket AM3+ > OEM Latitude XT2 Motherboard Socket P

Storage Seagate Barracuda 2TB SATA 7200.14 > Samsung 64GB SSD SATA 3Gbps

Power Supply Cooler Master Elite ATX 500W > OEM Dell Power Supply 90W

Case Zalman Z11 Plus 4x 120mm fans, 3x 80mm > OEM Dell Latitude XT Case

 

"Sudo make me a sandwich" - BluePanda


#7 My_Inner_Fred

My_Inner_Fred

    Being Lazy

  • Folding Member
  • 1318 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sugar Land, TX

Posted 25 April 2013 - 08:32 AM

Yep Chrome runs each tab as its own process so when 1 tab crashes only that tab dies not the whole browser. However their are occasions where the whole browser crashes but thats usually due to something else. I have like 70+ instances of chrome going in task manger XD


Main Rig

Mobo: ASUS P67 Sabertooth | GPU: EVGA Nvidia GTX 460 768MB | GPU2: EVGA Nvidia 520 GT 1GB | PSU: Raidmax 850W Gold Cert. | CPU: Intel I7-2600k 3.4GHz OCed to 4.6Ghz | RAM: (2x4GB) G.Skill Ripjaws X series 8GB 1600Mhz

RAM2: (2x4GB) G.Skill Ripjaws X series 8GB 1866Mhz(running at 1600Mhz) | HS: Corsair H70 Water Cooling | HDDs: OCZ Vertex 2 60GB/WD Caviar Black 1TB/WD Caviar Green 1TB | CD/DVD: ASUS DVD/CD Drive

WolfandSpice_1341388341.jpgMy_Inner_Fred.jpg


#8 freddie

freddie

    Up the Arsenal

  • Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • Gender:Male
  • Location:Western Australia

Posted 25 April 2013 - 08:40 AM

FIREFOX FTW!



#9 NCC10281982B

NCC10281982B

    Read the manual you say? GREAT! Which manual?

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6585 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bellevue, WA

Posted 25 April 2013 - 09:23 AM

I used to LOVE firefox


Once again the greed of the few out ways the good of the many...

Posted Image

#10 Andrewr05

Andrewr05

    I'll be whatever I wanna do!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 11611 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perkinsville, VT

Posted 25 April 2013 - 09:38 AM


FIREFOX FTW!

I think now that we know what causes all of those instances (mainly that is a pro and not a con) I can say Chrome FTW.

 

Though honestly I can switch back and forth between FF and Chrome and it makes almost no impact in my browsing ability.


ona5.png

If you see the cops - LEAVE.

If the cops are coming - Don't be there.
If you show up and the cops are already there - DISAPPEAR.
Anyplace the cops are and you aren't, is a good day

:yes: 

Rig specs:

Spoiler

#11 wevsspot

wevsspot

    The Pain of Being a Razorback Fan.....

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15874 posts
  • Gender:Male
  • Location:NW Arkansas

Posted 25 April 2013 - 11:39 AM

Correct answer repeated multiple times  :)

 

I used Firefox for many many moons, and was a VERY slow / late adopter of Chrome.  But IMHO Chrome is simply a better browser.  I can't see myself ever going back to FF.


10804750996_f1dd23d20e_o.jpg

 


#12 Black64

Black64

    Black It Out

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3266 posts
  • Gender:Male
  • Location:The internet

Posted 25 April 2013 - 12:18 PM

I have 15 processes, but I always have 2 windows open (dual monitors). 


Current System

[CPU]Intel Xeon W3670 (i7-970) @3.20Ghz---[CPU Cooling]Thermalright Silver Arrow---[MOBO]ASUS Rampage Gene III---[RAM]G-Skill Rip Jaws (24GB)(6x4GB)---[GPU]ASUS GTX 780 OC---[PSU]KingWin Lazar LZ-1000---[CASE]Bitfenix Colossus Venom Edition---[HDDs]WD Dives(6.5TB total storage) and Samsung 250GB SSD(boot)---[Monitors] 3X NEC 24" LCD2490WUXi ISP Panels and 1X Seiki 39" 4K monitor

 

PC Audio System (Speakers) Triad InRoom Mini's --- (DAC) Schiit Modi --- (AMP) Emotiva MiniX-a-100 --- (Headphones) Sennheiser Momentums and Paradigm H15NC --- (Headphone AMP) --- Schitt Magni