Jump to content


Photo
- - - - -

2Gb Mushkin Redline XP4000


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 zoomee

zoomee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 10 December 2005 - 07:36 AM

Hello all,

Just wondering if anyone out there has any of these 1Gb sticks?

was running DDR520 @ 260x10 perfectly fine last night - ran prime95 on both cores for a good 3-4hours, ran Sisoft tests - no problem - but no matter what I tried I couldnt get the PC to run ANY 3dMark benchies! :( - so had to revert to 250FSB :(

Currently running mine @ DDR500 3-3-2-8/[email protected] - read in places of peeps getting as low as cas 2.5 on these sticks! - but it don't seem to work for meh.

Now i'm nowhere near as competent at memory timings as I am fixing pc's!, hence any help would be appreciated - they were running [email protected]/1T but I think my cpu cant handle 2.6 hence back to 2.5:( (all settings at AUTO with 632-3 BIOS) - not even sure if i'm using the correct BIOS table.

thanks - zoomee.

#2 zoomee

zoomee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 10 December 2005 - 08:01 AM

full timings so far as follows:

3-3-8-2-10-16-1-2-1-2-AUTO-AUTO 0 fully stable at 250FSB.

dont know how them guys at techpowerup managed to get 2.5-3-2-5 out of these!

#3 zoomee

zoomee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 10 December 2005 - 08:08 AM

ooh and heres a linkie to mushkin forums:

http://forums.mushki...opic.php?t=2405

#4 LowGun

LowGun

    New Member

  • Members
  • 16 posts

Posted 10 December 2005 - 09:10 PM

I've been reading through these forums for about a week now countless hours and this one thread has helped me more then all the rest. Finally I've found someone with my board and my memory!!

Thanks a ton, will report back with my findings!!

BTW....use the orange memory slots!! Damn that manual for saying yellow...I couldnt get my memory to run 220FSB without erroring out all over the place...switch it to orange slots and on first try I'm completely stable at 230FSB...!!!!!!!

#5 zoomee

zoomee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 11 December 2005 - 05:24 AM

thanks for that tip

heres one from bflood- mod at mushkin mate: - ideally these are the sort of timings one should aim for: PS - dont use A64 tweaker - use the bios to set these entries:

http://img184.images.../timings6za.jpg - changed to linky - pic too big for these forums i tinks

Gots my ram using the all the timings above except the one for drive strength - that needs to stay at weak otherwise my system wont post, and yes before you ask - it does make a difference - use Super_PI before and after the changes to see the difference in timings....let us know how it goes :)

#6 racinjimy

racinjimy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 365 posts

Posted 11 December 2005 - 05:06 PM

for some reason these sticks are a bit temperamental with 3D apps

see this LONG thread at XS

smooookin mushkin redline

#7 pescadoman

pescadoman

    New Member

  • Members
  • 41 posts

Posted 11 December 2005 - 11:22 PM

I haven't done too much yet. However, I have them running at 258....22 hours prime stable. Stock timings.

#8 zoomee

zoomee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 12 December 2005 - 02:02 PM

I wouldnt count on prime to test them sticks - i prime'd for aaaaaages ok but couldnt run 3dmark2001se

#9 LowGun

LowGun

    New Member

  • Members
  • 16 posts

Posted 12 December 2005 - 09:47 PM

Thought i would post a pic of my results so far. I have pretty good timings here i think for 250FSB. After I've had time to recoup from a long week of testing I will start trying to trim down some of these settings a bit more. Ultimately I'm trying to get to 260FSB 1:1 and will update the thread with those results.

For now I'm running:

[/IMG]250 FSB stable