Jump to content


Photo
- - - - -

SimCity (2013)


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#1 _TheAlexO

_TheAlexO

    Formerly ShallowBay

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2787 posts
  • Gender:Male
  • Location:Missouri

Posted 05 March 2013 - 08:25 AM

I thought a thread for this existed already? I did a search, couldn't find it.

 

Anyways, SimCity released today in the US (not sure about your country), who's playing it? I'd love to set up a region for OCC members.

 


My Skyrim ENB Album

Processor: Intel Core i5 3570k @4.4ghz | Motherboard: MSI z77a-g43 | Video Card: EVGA GTX 680 @1.3ghz core | Memory: 16gb Patriot ddr3 2133mhz (from OCC) | Case: Corsair 600T Alpine Edition | Power Supply: Corsair 700 Gamer Series

 | Speakers: Corsair sp2500 (from OCC) | Headset: Logitech G35 | Mouse: Logitech g500 | Keyboard: Razer Arctosa


#2 olokul

olokul

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 445 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granger, IN

Posted 05 March 2013 - 08:29 AM

Im still at work but started the download before i left this morning :cool2:     Played in beta 2 and 3 and am so ready to get home to play.


All four rigs under water

Primary Rig -i5 2600K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Redline ddr3 8Gb -MSI Twin Frozr II GTX 580 in SLI -Silverstone 1200W
Secondary Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Blackline ddr3 8Gb -EVGA Superclock GTX 560TI in SLI -Silverstone 850w

Third Rig - MSI GT60 2OD Laptop - i7 4700MQ @ 3.2Ghz - 16Gb ram - Nvidia GTX780m - 128,120,240msata ssd - 1TB HD

Fourth Rig -i7 950 @4.2GHz -Asus Rampage 3 extreme -Mushkin Ridgeback ddr3 12Gb -4 GTX 8800 Ultra -Silverstone 1500W
Fith Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -ASRock Z77E Mini ITX -Mushkin Redline ddr3 8Gb -EVGA 670 FTW -Silverstone 800w


I dont fail. I just succeed at finding out what doesn't work.


#3 _TheAlexO

_TheAlexO

    Formerly ShallowBay

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2787 posts
  • Gender:Male
  • Location:Missouri

Posted 05 March 2013 - 10:38 AM

Anyone can add me on Origin and join my region - _TheAlexO


My Skyrim ENB Album

Processor: Intel Core i5 3570k @4.4ghz | Motherboard: MSI z77a-g43 | Video Card: EVGA GTX 680 @1.3ghz core | Memory: 16gb Patriot ddr3 2133mhz (from OCC) | Case: Corsair 600T Alpine Edition | Power Supply: Corsair 700 Gamer Series

 | Speakers: Corsair sp2500 (from OCC) | Headset: Logitech G35 | Mouse: Logitech g500 | Keyboard: Razer Arctosa


#4 bp9801

bp9801

    Please press any key to continue

  • News Editor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deming, NM

Posted 05 March 2013 - 11:09 AM

I enjoyed the beta, but I won't be able to purchase this for a while. Not looking forward to hearing one of my friends go on about it until I do. :lol:


AMD Phenom II X6 1075T @ 3.6GHz - ASUS M4A88TD-V EVO - EVGA GTX 770 2GB
G.Skill 8GB DDR3-1600 - OCZ Agility 4 128GB SSD - Seagate 500GB + 750GB - WD 1TB - Cooler Master SPH 1050W
ASUS Xonar Xense + Sennheiser PC-350 Xense Edition + Sennheiser HD-280 Pro + HD-555 - Thermolab BARAM 2010 - Cooler Master HAF XM

Follow OCC on facebook.png
fqIbpPl.png


#5 greengiant912

greengiant912

    hl2.exe has stopped working

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1452 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waukesha, WI

Posted 05 March 2013 - 11:26 AM

greengiant912 I played a little bit last night...

 

and now I am super tired because of it :/ this whole being an adult thing bites, cant stay up all night and play video games :(


My Website  Twitter  XBL  PSN  STEAM

MSI Z68A-GD65(G3) - Intel i7 2600k - eVGA GTX570 Classified - 16gb Gskill DDR3 - Windows 7 Professional x64

15 inch Macbook Pro with Retina Display - Apple iPhone 5s 32gb - iPad 2 - 32gb - Xbox 360 Elite - PlayStation 3 (Slim) - Nintendo Wii - Xbox One - PlayStation 4

Server+ Certified - A+ Certified - Bachelors of Science in Information Technology


#6 Andrewr05

Andrewr05

    I'll be whatever I wanna do!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 11611 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perkinsville, VT

Posted 05 March 2013 - 01:59 PM

There is no multi SINGLEplayer, it has 'always-online' DRM too.

:(


ona5.png

If you see the cops - LEAVE.

If the cops are coming - Don't be there.
If you show up and the cops are already there - DISAPPEAR.
Anyplace the cops are and you aren't, is a good day

:yes: 

Rig specs:

Spoiler

#7 _TheAlexO

_TheAlexO

    Formerly ShallowBay

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2787 posts
  • Gender:Male
  • Location:Missouri

Posted 05 March 2013 - 03:15 PM

There is no multiplayer, it has 'always-online' DRM too.

:(

 

There is multiplayer, in a way. Multiple people can't control the same city, but up to 16 players can be in the same region making their own cities which are dependent on each other for resources, tourists, workers, all that. It's really a fantastic system. 


Edited by _TheAlexO, 05 March 2013 - 03:17 PM.

My Skyrim ENB Album

Processor: Intel Core i5 3570k @4.4ghz | Motherboard: MSI z77a-g43 | Video Card: EVGA GTX 680 @1.3ghz core | Memory: 16gb Patriot ddr3 2133mhz (from OCC) | Case: Corsair 600T Alpine Edition | Power Supply: Corsair 700 Gamer Series

 | Speakers: Corsair sp2500 (from OCC) | Headset: Logitech G35 | Mouse: Logitech g500 | Keyboard: Razer Arctosa


#8 Andrewr05

Andrewr05

    I'll be whatever I wanna do!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 11611 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perkinsville, VT

Posted 05 March 2013 - 03:19 PM

 

There is no multiplayer, it has 'always-online' DRM too.

:(

 

There is multiplayer, in a way. Multiple people can't control the same city, but up to 16 players can be in the same region making their own cities which are dependent on each other for resources, tourists, workers, all that. It's really a fantastic system. 

 

Oops derp, I meant singleplayer :tongue:


ona5.png

If you see the cops - LEAVE.

If the cops are coming - Don't be there.
If you show up and the cops are already there - DISAPPEAR.
Anyplace the cops are and you aren't, is a good day

:yes: 

Rig specs:

Spoiler

#9 _TheAlexO

_TheAlexO

    Formerly ShallowBay

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2787 posts
  • Gender:Male
  • Location:Missouri

Posted 05 March 2013 - 03:35 PM

 

 

There is no multiplayer, it has 'always-online' DRM too.

:(

 

There is multiplayer, in a way. Multiple people can't control the same city, but up to 16 players can be in the same region making their own cities which are dependent on each other for resources, tourists, workers, all that. It's really a fantastic system. 

 

Oops derp, I meant singleplayer :tongue:

 

 

ha! well there is private regions so only people you invite can join. have to be online though, so yea  :wallbash:


My Skyrim ENB Album

Processor: Intel Core i5 3570k @4.4ghz | Motherboard: MSI z77a-g43 | Video Card: EVGA GTX 680 @1.3ghz core | Memory: 16gb Patriot ddr3 2133mhz (from OCC) | Case: Corsair 600T Alpine Edition | Power Supply: Corsair 700 Gamer Series

 | Speakers: Corsair sp2500 (from OCC) | Headset: Logitech G35 | Mouse: Logitech g500 | Keyboard: Razer Arctosa


#10 bp9801

bp9801

    Please press any key to continue

  • News Editor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deming, NM

Posted 05 March 2013 - 04:07 PM

My Origin name is bp9801 (huge surprise) if anyone wants to add for when I do get SimCity. Currently my only Origin games are Mass Effect 3, Spore, and the free copy of Battlefield 1942. :lol:

 

The always-online is a bit of a pain, though with SimCity it's kind of weird. I get the desire to make it a more accessible game or whatever, but to me, SimCity is a single player game where you can make whatever city you want. Still, I can see it having some benefits so long as people don't build a shanty town next to your metropolis.


AMD Phenom II X6 1075T @ 3.6GHz - ASUS M4A88TD-V EVO - EVGA GTX 770 2GB
G.Skill 8GB DDR3-1600 - OCZ Agility 4 128GB SSD - Seagate 500GB + 750GB - WD 1TB - Cooler Master SPH 1050W
ASUS Xonar Xense + Sennheiser PC-350 Xense Edition + Sennheiser HD-280 Pro + HD-555 - Thermolab BARAM 2010 - Cooler Master HAF XM

Follow OCC on facebook.png
fqIbpPl.png


#11 olokul

olokul

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 445 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granger, IN

Posted 05 March 2013 - 05:20 PM

So the USA servers are down again.     I guess they're back up but come on EA you have 3 servers for the whole US....... what are they thinking


Edited by olokul, 05 March 2013 - 05:42 PM.

All four rigs under water

Primary Rig -i5 2600K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Redline ddr3 8Gb -MSI Twin Frozr II GTX 580 in SLI -Silverstone 1200W
Secondary Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Blackline ddr3 8Gb -EVGA Superclock GTX 560TI in SLI -Silverstone 850w

Third Rig - MSI GT60 2OD Laptop - i7 4700MQ @ 3.2Ghz - 16Gb ram - Nvidia GTX780m - 128,120,240msata ssd - 1TB HD

Fourth Rig -i7 950 @4.2GHz -Asus Rampage 3 extreme -Mushkin Ridgeback ddr3 12Gb -4 GTX 8800 Ultra -Silverstone 1500W
Fith Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -ASRock Z77E Mini ITX -Mushkin Redline ddr3 8Gb -EVGA 670 FTW -Silverstone 800w


I dont fail. I just succeed at finding out what doesn't work.


#12 rivalary

rivalary

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 304 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alberta, Canada

Posted 05 March 2013 - 06:14 PM

If the servers are down are you still able to play?