Jump to content
Sign in to follow this  
vrodforums

Which core fails prime first?

Recommended Posts

Core 0 has to deal with more heat imo. I can run it for 8+ hours on [email protected] 44C but if I run both cores, it goes to 48C then core 0 fails in 3 to 90 minutes. I think they somewhat equally strong, just one has to deal with more then the other maybe due to positioning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As long as 1 core fails, you can still give it more (sane amounts ofcourse) Vcore to keep up with the other. My X2 3800+ it was Core 0, now on my X2 4400+ it's core 1 that is the weakest link.

 

core 1 runs at:

11 * 220 @ 1.400V

11 * 230 @ 1.475V

10 * 250 @ 1.450V

10 * 260 @ 1.550V

 

Just like the others, Core o keeps running....

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just found out my core 1 is the weaker one -

i have sp2004 running now on both cores - about 5 hours now - going for 8 hours and i hope thats enough to say its stable -- i only have it at stock cpu with ddr500 memory settings and fsb220 for now -

but on my x2 4200 its core 1 -- its behind in the tests - each test has about 4 or 5 tests and then moves to the next tests -- core 1 is about 3 tests behind - core 0 -- i have stock volts - but i never installed the MS hotfix - wonder if that would help the weaker core - ?

 

bottom line --

 

core 0 is stonger

core 1 weaker

Share this post


Link to post
Share on other sites

could it be that one core is weaker because the system is being used at the time of testing ?

 

i mean i cant just sit there and do nothing for 8 hours - so i browse and used AOL for a short while - but mostly just browsing -- i did use dvdshrink also for one dvd -

 

so could it be that one core is taking the hit from using the computer while testing ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest shaolin95

Core 1 fails but Core 0 seems to be rock solid but I havent check how far it can go...no point to do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yesterday it was core 1 that was weaker but today i upped my fsb to 223 from 220 - and running stress test and it shows that core 0 is a little behind now ?

 

i cant say just yet for sure - its only been 50 mins running - but this is how core 1 was -- and it was weaker yesterday --

 

so there may be other factors involved that makes a certain core weaker at the time of testing -

 

i usually browse at the same time and download etc. as i test - so that may be a factor

 

its interesting to know what your doing on the computer at the time of testing the cores --

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×