Jump to content


Photo
- - - - -

X800pro Hardmod


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Buluen18

Buluen18

    New Member

  • Members
  • 6 posts

Posted 25 November 2005 - 08:27 PM

Hey all , I'm planning on hard-modding my powercolor x800pro (non-vivo) to unlock the extra 4 pipes but I must wait until a day or two to go buy the conductive paint to bridge the two points. anyone else know of normal household items that are conductive and could work?

Posted Image

I was thinking maybe the pencil trick but after research alot of people say it will not work here.

#2 Nodgiles

Nodgiles

    GG^^ Uninstall

  • Folding Member
  • 283 posts
  • Gender:Male
  • Location:Santa Barbara

Posted 25 November 2005 - 08:36 PM

R420 core is AGP. You shouldnt need to hardmod it. A simple flash of the bios can unlock the 4 pipes. I dont think that any of the AGP cards were laser cut. You can find the bios you want here: http://www.techpowerup.com/bios/

#3 Buluen18

Buluen18

    New Member

  • Members
  • 6 posts

Posted 25 November 2005 - 08:39 PM

R420 core is AGP. You shouldnt need to hardmod it. A simple flash of the bios can unlock the 4 pipes. I dont think that any of the AGP cards were laser cut. You can find the bios you want here: http://www.techpowerup.com/bios/

View Post


no im pretty sure mine is, Ive already flashed to xt bios and [email protected] speeds, but no extra pipes. Only the Vivo cards have no laser cut , all non-vivo are laser cut.

#4 Nodgiles

Nodgiles

    GG^^ Uninstall

  • Folding Member
  • 283 posts
  • Gender:Male
  • Location:Santa Barbara

Posted 25 November 2005 - 08:40 PM

Negative. My card is not a VIVO and I have the extra 4 pipes unlocked. One thing you might have to do to check is reinstall ATITool. For some reason mine didnt read the extra 4 pipes as unlocked untill I reinstalled.

#5 Buluen18

Buluen18

    New Member

  • Members
  • 6 posts

Posted 25 November 2005 - 08:42 PM

Negative. My card is not a VIVO and I have the extra 4 pipes unlocked. One thing you might have to do to check is reinstall ATITool. For some reason mine didnt read the extra 4 pipes as unlocked untill I reinstalled.

View Post


What model is your card? That is interesting , Im pretty sure only vivo's didn't have the laser cut and tons of sources affirmed me.

nevermind your sig says it all :P

but on the otherside double check to make sure you dont have vivo , The only x800pro agp asus model I could find was this.
"
ASUS AX800PRO/TVD/256 Radeon X800PRO 256MB 256-bit GDDR3 VIVO AGP 4X/8X Video Card - Retail
"

Edited by Buluen18, 25 November 2005 - 08:44 PM.


#6 Nodgiles

Nodgiles

    GG^^ Uninstall

  • Folding Member
  • 283 posts
  • Gender:Male
  • Location:Santa Barbara

Posted 25 November 2005 - 08:43 PM

{Points to sig}

If your already at XTPE speeds, why void your waranty?

#7 Buluen18

Buluen18

    New Member

  • Members
  • 6 posts

Posted 25 November 2005 - 08:45 PM

{Points to sig}

If your already at XTPE speeds, why void your waranty?

View Post


4 pipes = useful , and I hate to just let them sit there id rather put them to good use and im pretty sure I already voided warranty by either putting AS5 on my HS or flashing bios already. but read my modified post.

#8 Nodgiles

Nodgiles

    GG^^ Uninstall

  • Folding Member
  • 283 posts
  • Gender:Male
  • Location:Santa Barbara

Posted 25 November 2005 - 08:47 PM

Interesting. I dont "think" mine was VIVO, perhaps Im a fish out of the water on this one.

#9 Buluen18

Buluen18

    New Member

  • Members
  • 6 posts

Posted 25 November 2005 - 08:51 PM

Interesting. I dont "think" mine was VIVO, perhaps Im a fish out of the water on this one.

View Post


But back on topic anyone know of any conductive resources or if a pencil trick will work in this situation? meanwhile I research possible " fish out of water" occasions maybe mine can unlock from a bios too.

#10 Iggy

Iggy

    Socket A God

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1503 posts
  • Location:Oregon

Posted 25 November 2005 - 08:52 PM

Just for the reference only the VIVO cards do not have the laser cut, mine is a non-VIVO and has the lasercut. I also recently hardmodded it without effect-after the first few revisions ATI implemented some sort of additional lock. Scraped the contacts with an exacto knife, connected the points with conductive paint, but it didn't do a thing.
Athlon XP-M 2600+ IQYHA 0351MPMW @ 10.5x240 (2.5 Ghz) 1.7v
Swiftech Storm, Maze5 GPU, 2x Black Ice GTS, Laing DDC+ w/ Alphacool Top, 3.5" Bay-Res
DFI Lanparty B nForce2 Taiwan w/ Hellfire's 3EG Rev. 3 BIOS
2x1Gb Crucial Ballistix Tracer PC4000 @ 240 Mhz 2.5-3-3-11 2T 2.8v
HIS HD3850 AGP 512 Mb w/ MC14 ramsinks
2x Western Digital Raptor X RAID 0
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
PC Power & Cooling 510 ATX Deluxe
"Modified" Lian-Li PC-7+

#11 Buluen18

Buluen18

    New Member

  • Members
  • 6 posts

Posted 25 November 2005 - 08:56 PM

Just for the reference only the VIVO cards do not have the laser cut, mine is a non-VIVO and has the lasercut. I also recently hardmodded it without effect-after the first few revisions ATI implemented some sort of additional lock. Scraped the contacts with an exacto knife, connected the points with conductive paint, but it didn't do a thing.

View Post


I believe the additional lock is bios related however, from what ive read it scans the bios
number/model/code whatever it is and checks it with the original one so that it can make sure its a pro instead of xt , your pipes should be unlocked but I think flashing the bios might help...or so ive read anyway..

#12 oralpain

oralpain

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 870 posts

Posted 26 November 2005 - 01:21 AM

My AGP X800pro non-vivo will NOT mod with the bios flash, even if I close the bridge properly.

I'm fairly certain there are resistors else where on the card that are also blocking the extra pipes. ATiTool shows a difference in the resistor positions between the vivos and the non-vivos.

To connect the bridge I used the copper conductive paint from a rear window defogger repair kit, a needle (to scrape off the coating on the two contacts) and a tooth pic (to paint the line). Note that you have to go around the laser cut or fill it in with soemthign non conductive before putting the conductive material over it.

I have used the same method previously to unlock Athlon XPs and a few other things, and I am positive I did it correctly on the X800, but the card was still not modable.

I also tried it on a PCI-E x800pro vivo (wich also has the laser cut), it didn't work there either.

The AGP x800pro vivo cards I've seen do not have the cut at all and a bios flash is all that is needed to mod them. Most are failed X800XTs to the AGP vivos tend to OC very poorly. I have an artic silencer on one (properly applied AS5 is the TIM) and at 100% fanspeed the highest 100% stable core clock is 520MHz at 1.4v. And this is not just a bad card, it's the best one out of 4 tries.

Edited by oralpain, 26 November 2005 - 01:23 AM.