Jump to content
Sign in to follow this  
THE_BRAIN

USB probs @ fsb 278 and more

Recommended Posts

Hello,

 

i have oc my fsb @ 278Mhz 1/1, now i have some probs with the usb.

 

- my mouse will not work, only a littel time.

- i send pic`s with my digi cam to my pc over usb and all pics have some erros (see pics)

- my icybox have some probs "over" 265mhz, file send dont work without errors.

 

fsb 278mhz some errors

ocz278001bildgrendern5wy.th.jpg

ocz278002bildgrendern5dx.th.jpg

ocz278003bildgrendern6qi.th.jpg

 

fsb 275Mhz less errors

 

ocz275001bildgrendern0ou.th.jpg

ocz275002bildgrendern7ra.th.jpg

ocz275003bildgrendern8hp.th.jpg

 

 

now i set the fsb @ 265Mhz 1/1 and send the same pics again and all works great.

 

 

Why? i want oc higher as 265mhz fsb !!!! You can read in all online test this board rocks the 300mh-320mhz fsb without probs....

 

 

I test some...:

- it is not CPU, i have test with 3700+ (3200Mhz @ 1,53v) & 3000+ (2800Mhz @ 1,504) both the same prob

- it is not RAM, i have test with G.E.I.L. DDR 550, Adata DDR 600, OCZ EB PC4000 PE all the same probs

- i have test more volt on ram,cpu,chip... but nothing help

- change usb ports but dont help

- change htt ...3,4,5... but dont help

- change cpu multi but dont help

- change ram multi but dont help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brain !

You have 265 and 4x HTT multiplier that runs your hypertransportbus over spec as

265x4=1060mhz/2120MT/s , A64 spec is 1000mhz/2000MT/s .

Theoretically your overclock should choke already with this setting , not to speak of 278.

Drop the HTTx to 3X .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Loose you RAM setting at higher FSB, especially the bottom part, set most most of them to AUTO. or use memory divider. Hope this will help.

 

its dosent help... :-(

 

 

Brain !

You have 265 and 4x HTT multiplier that runs your hypertransportbus over spec as

265x4=1060mhz/2120MT/s , A64 spec is 1000mhz/2000MT/s .

Theoretically your overclock should choke already with this setting , not to speak of 278.

Drop the HTTx to 3X .

 

- dont help...i have the same probs with 3 :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Flip

Try to increase the chipset and LDT voltage.

There were the same problems with the nf2 mainboards.

In order to get USB working you had to increase chipset voltage.

 

Let me hear if it helps..

Share this post


Link to post
Share on other sites

2.9v is too high for the mem PC4000 Gold EB likes 2.6v

Also what divider are you running for mem? most OCZ Gold EB stops around 265Mhz 1:1 (roughly equates 6900 memory bandwidth in Sandra)

Share this post


Link to post
Share on other sites
2.9v is too high for the mem PC4000 Gold EB likes 2.6v

Also what divider are you running for mem? most OCZ Gold EB stops around 265Mhz 1:1 (roughly equates 6900 memory bandwidth in Sandra)

 

 

plz read the first post complet!!! :rolleyes:

- i have some ram ADATA , GEIL.... and with all the same prob over 265mhz

- it MUST RUN with 1:1 !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×