Jump to content


- - - - -

Help in SSD choice?


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Guest_Black gold saw._*

Guest_Black gold saw._*
  • Guests

Posted 14 April 2012 - 12:38 PM

When i built my sig rig (Main in signiture) back in november/december ish. is right around the time that HDD prices went WAYY upp.. Since i had $1150 to work with then i found it to be a better choice to get an SSD then an HDD.

well since the ONLY storage i have is my 128GB Crucial M4. I'm thinking of parting ways with it so i can grab a 60-64GB SSD and a 1TB HDD.

I have a guy offering me a couple 1TB hdd's (i can always keep and and sell the other)

If i do this. What would be a fast and reliable 60-64GB boot SSD for under $80..

#2 Waco

Waco

    Lab Rat 2

  • Reviewer
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Alamos, NM

Posted 14 April 2012 - 01:17 PM

I can't see your sign since I'm on my phone but pretty much any SSD will work well for Intel SRT duty. That's what I would do anyway. :cheers:

Posted Image

Booyah.


#3 Guest_Black gold saw._*

Guest_Black gold saw._*
  • Guests

Posted 14 April 2012 - 01:38 PM

i dont use rst..

#4 Waco

Waco

    Lab Rat 2

  • Reviewer
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Alamos, NM

Posted 14 April 2012 - 02:02 PM

Can you? It works amazingly well.

Posted Image

Booyah.


#5 Stonerboy779

Stonerboy779

    Puts on Q701s d-_-b

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5255 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 14 April 2012 - 02:12 PM

Post you damn Sig please.......

You have a 2500k from memory, right? Do you have a z68 mobo?

Posted Image

 

Man these spammers are geniuses...put (NO SPAM) in the thread title to hide the spam.  It's brilliant.  Hopefully this doesn't catch on...what if rapists wear signs that say (NOT A RAPIST)?  They will be raping everybody! D:

 

Donate to OCC - You could have won an SSD or GPU


#6 Guest_Black gold saw._*

Guest_Black gold saw._*
  • Guests

Posted 14 April 2012 - 02:25 PM

my whole rig is in my sig..

#7 El_Capitan

El_Capitan

    Even the sun goes down

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6449 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somerville, MA

Posted 14 April 2012 - 02:47 PM

Why not keep the boot SSD, then use the 64GB to cache the 1TB HDD with Intel SRT (within Intel RST)?

#8 Guest_Black gold saw._*

Guest_Black gold saw._*
  • Guests

Posted 14 April 2012 - 02:50 PM

RST sucks imo.

I'll just sell my 128gb m4 and get a 64gb boot drive + a 1TB hdd.

But which SSD to get?

#9 Stonerboy779

Stonerboy779

    Puts on Q701s d-_-b

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5255 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 14 April 2012 - 03:05 PM

my whole rig is in my sig..

And your whole rig is invisible to.those accessing the site on mobiles....

Posted Image

 

Man these spammers are geniuses...put (NO SPAM) in the thread title to hide the spam.  It's brilliant.  Hopefully this doesn't catch on...what if rapists wear signs that say (NOT A RAPIST)?  They will be raping everybody! D:

 

Donate to OCC - You could have won an SSD or GPU


#10 Guest_Black gold saw._*

Guest_Black gold saw._*
  • Guests

Posted 14 April 2012 - 03:06 PM

And your whole rig is invisible to.those accessing the site on mobiles....



My Samsung Galaxy S II displays it just fine....

#11 Muchoman1

Muchoman1

    De-railer of threads, Destroyer of worlds

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1562 posts
  • Gender:Male
  • Location:Western Australia

Posted 14 April 2012 - 03:10 PM

So does mine, but I had to set it that way

CPU/s: Intel core i5 2500K 4.6GHZ (Main) // Intel core 2 duo E7500 3.8GHZ (Secondary) // AMD Phenom II X4 955 C2 3.9GHZ (Backup) MOBO/s: ASRock Z68 Extreme3 Gen3 (Main) // Asus P5Q Pro turbo P45 (Secondary) // Asus Crosshair III formula (Backup) CASE/s: Lancool PC-K62 (Main) // Antec Sonota III (Secondary) // Coolermaster cosmos S (Backup) RAM/s: 8GB G.skill RipjawsX 1600MHZ DDR3 4X2GB (Main) // 4GB G.skill 1066MHZ DDR2 2X2GB (Secondary) // 4GB Corsair XMS3 1333MHZ DDR3 2X2GB (Backup) GPU/s: Sapphire radeon hd 7950 oc edition 1150MHZ core, 1500MHZ memory (Main) // Sapphire radeon HD 6870 toxic edition 1000MHZ core, 1150MHZ memory (Secondary) // Elitegroup GTX 570 832MHZ core (Backup) STORAGE/s: 128GB Crucial M4 SATA III (Main) // 320GB Maxtor Diamondmax SATA II (Secondary) 1TB Western digital caviar black SATA II (Backup) PSU/s: Rosewill HIVE 650W (Main) // Antec earthwatts Ea-500D 500W (Secondary) ABS Tagan BZ series piperock modular 1100W (backup) HSF/s: Coolermaster Hyper 212+ (Main) // Arctic cooling freezer 7 pro (Secondary) Xigmatek darknight (Backup)


There it is Waco and Stoner

The Hive 
               i7 3930k @ 5GHz 24/7   32Gb Corsair Dominator @ 1866MHz 
                    Asus Rampage IV Extreme    3x EVGA 670 FTW @ 1300MHz Core boost
256Gb Crucial M4 - Boot Drive  4x2Tb HDD Raid 5 - Data Storage 
CPU, Motherboard, GPU and RAM watercooled  by MIPS and Heatkiller 
Heavily Modified XSPC Cube Case 


#12 Stonerboy779

Stonerboy779

    Puts on Q701s d-_-b

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5255 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 14 April 2012 - 03:17 PM

My Samsung Galaxy S II displays it just fine....

My phone can too but I have to toggle mobile and desktop view. The mobile view is more friendly.

I would suggest you try out srt. Ask Waco how he feels going from raid 0 vertex 3s to srt.
It is actually quite a good feature hell if you could do what capitain suggests and go srt and 1tb plus the 128gb SSD boot drive.

Posted Image

 

Man these spammers are geniuses...put (NO SPAM) in the thread title to hide the spam.  It's brilliant.  Hopefully this doesn't catch on...what if rapists wear signs that say (NOT A RAPIST)?  They will be raping everybody! D:

 

Donate to OCC - You could have won an SSD or GPU