Jump to content

Trick Question


haelduksf
 Share

Recommended Posts

How is it that my memory can run fine at 258Mhz, 1:1, and crash at 250, with the FSB at 300 and a 5:6 divider?

 

Is it my CPU or my motherboard, or something else I don't even suspect?

 

Multiplier is 10x, timings are identical.

 

System specs are in my sig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe the vdimm you are using at the higher speed doesn't work at the lower speed? :confused: It doesn't sound like a big change but ya never know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you used the oc'ing guide to find your max on the cpu?

without following the guide for finding your max on the cpu, its hard to say for sure.

have you memtested your mem?

you running 1T or 2T timings?

at higher fsb your mem might not like 1T timings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How is it that my memory can run fine at 258Mhz, 1:1, and crash at 250, with the FSB at 300 and a 5:6 divider?

 

Is it my CPU or my motherboard, or something else I don't even suspect?

 

Multiplier is 10x, timings are identical.

 

System specs are in my sig.

 

Is your cpu stable at 300x10 with a lower divider to rule out the cpu as a problem ?

 

edit..

this is what happens when I get busy at work while replying.. 2 ppl beat me to replying..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...