Jump to content


Photo
- - - - -

Ubee DDW3611 firewall problems


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 iskout

iskout

    For Aiur

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Delmar, NY

Posted 26 February 2012 - 03:58 PM

I just upgraded to Road Runner's Extreme package (30/5 Mb/s), which comes with the Ubee DDW3611 Router/Modem. The problem is that the firewall on the router actually blocks OCC. I haven't had any problems with any other websites, and if I disable the firewall, then I can access OCC, but I'd rather not have to leave my firewall off.

Anyone have any experience with this router? I can't find any way to change the firewall's settings, though I haven't really looked through everything (the UI on this router is pretty irritating).

Case: NZXT Source 530
PSU:PC Power & Cooling Silencer Mk III 750w
Memory:Corsair Vengeance LP 1600MHz 9-9-9-24
Mobo: Gigabyte Z87x-UD4H
CPU: Core i7 4770k @ Stock for now!
GPU: EVGA GTX 770 Hawk @ Stock for now!
Cooling: Cooler Master Hyper 212 Evo With 1x stock fan, 1x CM Sickleflow fan
Storage: 2x 1.5TB Western Digital Caviar Green, 1x 1TB WD Caviar Blue, 1x Mushkin 240GB SSD


#2 MJCRO

MJCRO

    _____

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1749 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mamaroneck, N.Y.

Posted 26 February 2012 - 05:41 PM

I just upgraded to Road Runner's Extreme package (30/5 Mb/s), which comes with the Ubee DDW3611 Router/Modem. The problem is that the firewall on the router actually blocks OCC. I haven't had any problems with any other websites, and if I disable the firewall, then I can access OCC, but I'd rather not have to leave my firewall off.

Anyone have any experience with this router? I can't find any way to change the firewall's settings, though I haven't really looked through everything (the UI on this router is pretty irritating).


I'd say either upgrade the firmware on the modem/router, or just get a new modem all together.

MJCRO

Sager NP6110

| Custom Prema BIOS v1.4|

| i7 3160QM @ 3.3Ghz |

| 8GB 1600MHz RAM @ 1866 9-11-10-27 1T 1.5v |

| GK107 2GB GT 650M [1085/1200/2150 @ 1.1v] @ 22'' 1080p |

| Corsair Force GS 180GB SSD |

| Corsair SP2500 2.1 |


#3 iskout

iskout

    For Aiur

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Delmar, NY

Posted 26 February 2012 - 06:44 PM

I'd say either upgrade the firmware on the modem/router, or just get a new modem all together.

The problem is that this is the only DOCSIS 3.0 enabled Modem that TWC has, and I need it for my internet :lol:

Case: NZXT Source 530
PSU:PC Power & Cooling Silencer Mk III 750w
Memory:Corsair Vengeance LP 1600MHz 9-9-9-24
Mobo: Gigabyte Z87x-UD4H
CPU: Core i7 4770k @ Stock for now!
GPU: EVGA GTX 770 Hawk @ Stock for now!
Cooling: Cooler Master Hyper 212 Evo With 1x stock fan, 1x CM Sickleflow fan
Storage: 2x 1.5TB Western Digital Caviar Green, 1x 1TB WD Caviar Blue, 1x Mushkin 240GB SSD


#4 MJCRO

MJCRO

    _____

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1749 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mamaroneck, N.Y.

Posted 26 February 2012 - 06:54 PM

The problem is that this is the only DOCSIS 3.0 enabled Modem that TWC has, and I need it for my internet :lol:


There's plenty of DOCSIS 3.0 modems you can buy aftermarket..

MJCRO

Sager NP6110

| Custom Prema BIOS v1.4|

| i7 3160QM @ 3.3Ghz |

| 8GB 1600MHz RAM @ 1866 9-11-10-27 1T 1.5v |

| GK107 2GB GT 650M [1085/1200/2150 @ 1.1v] @ 22'' 1080p |

| Corsair Force GS 180GB SSD |

| Corsair SP2500 2.1 |


#5 iskout

iskout

    For Aiur

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Delmar, NY

Posted 26 February 2012 - 07:34 PM

There's plenty of DOCSIS 3.0 modems you can buy aftermarket..

Yes, but TWC doesn't allow "non-certified" modems. I've tried with my old modem, which kept dropping my internet connection. :fp:

Case: NZXT Source 530
PSU:PC Power & Cooling Silencer Mk III 750w
Memory:Corsair Vengeance LP 1600MHz 9-9-9-24
Mobo: Gigabyte Z87x-UD4H
CPU: Core i7 4770k @ Stock for now!
GPU: EVGA GTX 770 Hawk @ Stock for now!
Cooling: Cooler Master Hyper 212 Evo With 1x stock fan, 1x CM Sickleflow fan
Storage: 2x 1.5TB Western Digital Caviar Green, 1x 1TB WD Caviar Blue, 1x Mushkin 240GB SSD


#6 MJCRO

MJCRO

    _____

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1749 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mamaroneck, N.Y.

Posted 26 February 2012 - 07:42 PM

That sucks! Hmmm does the router config have any type of firewall settings built into it? That really just blows. Now I know why everyone says TWC is a pain. Posted Image

Edited by MJCRO, 26 February 2012 - 07:42 PM.

MJCRO

Sager NP6110

| Custom Prema BIOS v1.4|

| i7 3160QM @ 3.3Ghz |

| 8GB 1600MHz RAM @ 1866 9-11-10-27 1T 1.5v |

| GK107 2GB GT 650M [1085/1200/2150 @ 1.1v] @ 22'' 1080p |

| Corsair Force GS 180GB SSD |

| Corsair SP2500 2.1 |


#7 rmb938

rmb938

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 374 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA New York

Posted 26 February 2012 - 07:57 PM

Well you can just ask them for a modem and not a modem/router combo. I have TWC and only have the modem and make sure they only give me the modem when I upgrade to the new ones.

Asus M4N82 Deluxe | AMD Phenom II x4 995 3.2Ghz | Xigmatech Dark Knight 2100 RPM
Mushkin Castillo Deluxe 40GB(Windows 7) | WD Caviar Green 1TB Sata |
24x Asus DVD Burner Sata
2X EVGA SuperCLocked GTX 460 1GB | Antec 1200 |XFX 750W
karyan.png


#8 iskout

iskout

    For Aiur

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Delmar, NY

Posted 26 February 2012 - 09:40 PM

That sucks! Hmmm does the router config have any type of firewall settings built into it? That really just blows. Now I know why everyone says TWC is a pain. Posted Image

I can't find anything that adjusts settings for the firewall. It's quite irritating, honestly.

Well you can just ask them for a modem and not a modem/router combo. I have TWC and only have the modem and make sure they only give me the modem when I upgrade to the new ones.

I might try that, thanks!

Edited by iskout, 26 February 2012 - 09:41 PM.

Case: NZXT Source 530
PSU:PC Power & Cooling Silencer Mk III 750w
Memory:Corsair Vengeance LP 1600MHz 9-9-9-24
Mobo: Gigabyte Z87x-UD4H
CPU: Core i7 4770k @ Stock for now!
GPU: EVGA GTX 770 Hawk @ Stock for now!
Cooling: Cooler Master Hyper 212 Evo With 1x stock fan, 1x CM Sickleflow fan
Storage: 2x 1.5TB Western Digital Caviar Green, 1x 1TB WD Caviar Blue, 1x Mushkin 240GB SSD


#9 Nerm

Nerm

    OCC Beefcake

  • Forum Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9678 posts
  • Gender:Male
  • Location:Madison, IN

Posted 27 February 2012 - 08:38 AM

If they won't give you just a modem you could also turn the firewall off and just set it to bridged mode and put another firewalled router behind it that would allow you to make changes if necessary.

Rig #1 :: Q6600 @ 3.8Ghz :: 2x HD4850 Crossfire :: Asus P5K3 Premium Black Pearl ::

Rig #2 :: i7-3930K @ 4Ghz :: 32GB G.Skill Ripjaws Z Series :: Evga GTX 670 :: Asus P9X79 Pro :: OCZ Vertex 256GB SSD ::
HTPC :: 4850e :: HD2600xt :: Gigabyte GA-MA78GM-S2H :: 1TB Storage ::
OCC Site Rules :: Site Help FAQ :: Extreme Cooling FAQ :: OCC Benchmark Team