Jump to content
Sign in to follow this  
ludeboy12

my floppy dissapeared???

Recommended Posts

ok so I never use my floppy but anyways i was gonna update to the latest bios tonigth and since i dont have an cdrs here right now i figured i would just format a floppy and use that.....

 

well anyways when i went to format i noticed its not even showing up......

 

it shows it in the bios but not in windows....is there something i have to do to get it to show up??

 

thanks in advance.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has it ever worked? In other words is this the first time you have tried using your floppy drive? Check your floppy cable (reseat connectors at both ends) Verify power cable is connected. Also reseat it. Try another cable as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ya it worked once before cause i used it for a bios update.......

 

seems like when i reconnect the power and boot up its there then after the next reboot or 2 reboots later its not there anymore....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also same problem, tried with 2 different floppy drives (which both work in other system), ruling out the drive or the connections... help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok this is bugging me. Like ludeboy I used the FDD to update my BIOS from 315 to 623-3 (X2 support) and I've been using Floppy Seek in the BIOS to detect the drive, nothing. It's like the drive isn't getting power, so I tested multiple 4-pin plugs from two different PSU's, nothing. I tried multiple cables too, it's gotta be these BIOS. Clearing the CMOS now and going to try optimized defaults, and if that doesn't work I'll see if I can't roll back the BIOS version....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oops, nevermind. I realized I had the Onboard FDC Controller disabled in the Integrated Peripherals menu in my BIOS. Typical, I spend all day looking for my wallet and it was in my pocket the whole time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

as it turns out i too had the FDC controller disabled.....

 

didnt actually know what that was till i read that ATF had his off.....anways problem solved....

 

seems like that takes care of my one and only issue i had with my first build here....w00t...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...