Jump to content
Sign in to follow this  
Goone

Temp For 3700SD?

Recommended Posts

I used to have a 3200 venice running with DFI-4 ultra and my idle temp was 32c and load at 54 1.6v , just swapped processor to 3700sd and idle temp is 39c and 62 load at 1.6v. I have thermalright xp-120 with panalfo 120x38 fan. Does that sound right?

 

Is the SD core that much hotter than venice? Do I need to re-do my hard drive.

Also I had reseated my heatsink like 3 times paste is Artic silver 5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

any other sandy users want to post some temps? i did a search but it doesn't seem to be much info. another forum is claiming under 60c is fine but i'm a bit concerned at 52ish.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My SD gets about 34c idle and 42c load with a XP90 and Delta at medium speeds. That's with it at daily speeds and room temps of around 28c or so. At 25c room temps and at benching speeds idle is around 34c and 45c load. Volts are set at 1.45 for daily and 1.525 for benching.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm wondering if i should get the xp-90 now. i thought the 7000cu was doing a good job but i don't like the load temp @ 52.

 

i use 1.54v set but bios reads it at 1.52 so i'm still not clear if that means the chip is getting 1.54 or 1.52. how do you guys report your volts, whats set or what it reads in bios?

 

edit-i started messing around with cool n quiet but i don't know if i should. it seems to force auto (1.4v) in the bios and the spec vid is the only thing i can control. i know my oc was good at 1.52 even 1.5v but there isn't a way to set it with cool n quiet as it has to be on auto(1.4v) and then change the special.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Every SD or any other chip will run different temps. It depends on how Mr. Malaysia decided to spread the TIM on your core =).

Share this post


Link to post
Share on other sites

im doing 2.6ghz w/ 1.52v and my idle temps are 32 w/ load of 48-52 max. I use to get 28 idle but my load was still about 50 so I took off the waterblock and reinstalled it and im getting these temps now=.. my oc is arse.. 2.6 no matter what voltage i give it, probably time to play with memory timings

Share this post


Link to post
Share on other sites
im doing 2.6ghz w/ 1.52v and my idle temps are 32 w/ load of 48-52 max. I use to get 28 idle but my load was still about 50 so I took off the waterblock and reinstalled it and im getting these temps now=.. my oc is arse.. 2.6 no matter what voltage i give it, probably time to play with memory timings

 

Hmmm... Im getting 30c idle 46c load on AIR ! at 1.6v. 2900mhz But my CPU is naked =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im running 1.325+126% 264x11.. Load @ 42c right now, while its priming..This is read from mbm.. My temp probe from my aerogate3 is placed right next to the naked core..hehe.. and it says 36c..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...