Jump to content
Sign in to follow this  
cBut

CPU fan occationally not running

Recommended Posts

ok from what i understand this could mean huge trouble... i have a window in my case (well currently just a hole were the plexi will go) but during boot up the cpu fan doesnt spin, then just after post it does a bunch of 1/4 turns at like 1/2 second intervals until i log onto windows then it goes full speed.

 

this really freaked me out a couple times and i was jumping for the powerbutton everytime... should i be worried about this and how do i fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't run until it gets hot enough to need it (per BIOS setting). One of the BIOS screens has some settings that decide how hot is hot enough to run. I set it low so the fan's always running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I first put my computer together, the stock fan didn't spin for the first few minutes of the computer being on. I didn't like seeing that so I got a XP-90 + Vantec Volcano and attached it to a fan controller for a constant 1900 rpm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is the way the athlon fan is meant to work, only when it gets to a certian temp it will cime on and also will become faster as it needs to be

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...