Jump to content
soundx98

The ULTIMATE MBM 5 Settings/Help Thread

Recommended Posts

@Supershanks - even a solid piece of wire has some resistance.

while there should be no difference I'd use the points shown.

The AUX connector has 3.3v and ground. not ALL SATA connectors do.

 

@Alienwhere- yes it works with the Expert. But many believe that some boards report temps 8-10 degrees low. DFI Taiwan is looking at it.

 

@DangerIsGo - yes something is wrong if you are talking about file I posted in thread. Did you use the Configuration Wizzard? That is a no-no. When you copied the Data file did it ask you if you wanted to overwrite? It should have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

soundx98,

Thanks again for your help. My unit doesn't have the aux connecter but does have the full sata set. :)

 

Edit:

Idle

MBMPostMod_Idle.PNG

Load

MBMPostMod_Load.PNG

Only values (don't count Chipset & LDT Volts) a bit adrift to multim are on load 12v = 12.13 & vcore at 1.41v but can live with that

 

cheers Mord & soundx98 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Supershanks Happy to see you busy, my friend. soundx98 is right about the ground point.

 

@soundx98 I've sent you the info. But, how the hell do you add the ACPI sensor in MBM5?!

 

PS: Got my RMA'd 6800GT :cool: . Time to change my sig :D.

Best regards,

Abyss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the reply Mord. I'll be in contact.

 

Good Luck at the Overclocking and Modding challenge. I'm sure you'll kickazz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting results on vdimm:-

 

Bios - MM

2.9 = 2.97

2.8+ = 2.92

2.8 = 2.88

2.7+ = 2.81

 

tested earlier with ground probe in molex.

having both your replies i re-measured using mobo points after swapping fans out Another reason for using single Probe :) Results were the same. So my Vdimm is roughly .07 above bios, i expected a bit from what i've read but not quiet that much. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry if this has been covered already, but is there a different data file for the Expert board? Or do I just use the NF4 file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm sorry if this has been covered already, but is there a different data file for the Expert board? Or do I just use the NF4 file?

 

hehehe, yes it's been covered. 5 posts above you :)

Use the same file on the Expert board.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hehehe, yes it's been covered. 5 posts above you :)

Use the same file on the Expert board.

 

Well, I guess I should have looked a little closer at the last page. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

just wanted to report that i finally got my evga 7800GT and using mbm5 with the nvidia plugin is working fine

 

only my vga doesn't have amb. temp sensor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...