Jump to content
Sign in to follow this  
AveMORphine

lpUT250GB bios view mirrored

Recommended Posts

Hi, I`m having a bit of trouble with my NF3 board.

 

The bios looks like this:

 

Eeeeh_what.jpg

 

I have seen this a few times when the board was new, but did not return it since I thought this could be a fault in the bios (and I waited for a bios update to fix it).

 

Since I bought the card, the dealer has closed down and there are no other shops distributing this board in Norway (that I`m aware of that is).

 

The board is not exactly what I was hoping for, since I have problems with running the SATA (particulary in Raid mode) the USB`s are on/off as they see fit, the Voltage lines are all over the place and so on.

 

Wich leaves to the following question: where do I send this board for RMA?

 

Edit: I have tested a different CPU, Ram, GFX, PSU. Still the errors pop-up, either right away, or after a few reboots.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I`m having a bit of trouble with my NF3 board. Which leaves to the following question: where do I send this board for RMA?

 

Edit: I have tested a different CPU, Ram, GFX, PSU. Still the errors pop-up, either right away, or after a few reboots.

I believe you are talking about the Display Adapter when you say GFX. If that's correct, have you tried another Display?

 

You indicate, by the lack of complaint, that the display looks fine during regular OS operations.

 

What you are seeing on the Display is a Sync problem. It may only show up at the resolution and scan frequency of the BIOS Screen. If so, there is really nothing wrong with your Computer or Display Adapter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The board is not exactly what I was hoping for, since I have problems with running the SATA (particulary in Raid mode) the USB`s are on/off as they see fit, the Voltage lines are all over the place and so on.

First off, you really need to read the stickies at the top of the forum and get your signature built so that we can help you better.

 

You may need to update your BIOS to resolve the problems you state.

 

A working motherboard will not cause the voltage from the PSU to vary. Only the PSU can cause voltage fluctuations. If your voltages are "all over the place" the entire system would be so unstable that it would not function.

 

Let us know what your progress is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I believe you are talking about the Display Adapter when you say GFX. If that's correct, have you tried another Display.

 

What you are seeing on the Display is a Sync problem. It may only show up at the resolution and scan frequency of the BIOS Screen. If so, there is really nothing wrong with your Computer or Display Adapter.

 

LOL? Of course there is something wrong. If this is normal DFI motherboard behavior, I must say, this is my last DFI.

 

The same error happen on two different Video Cards, and two different Monitors (one LCD, the other a CRT). I have not had any errors like this on these monitors/video cards before.

 

The USB and SATA problems are fairly annoying as well. USB - anything connected to the USB ports get disconnected and I have to reboot to get it working again... SATA - The drives on SATA 3+4 makes the system hang at boot, only showing the detecting array (even when the SATA and Raid is disabled....) and just reboot`s untill I clear the cmos (wich I must do the hard way, by removing the battery, remove all power to the system and then wait 5minutes)....

 

Since I get that picture when entering the Bios, I figured that this was a Bios gone bad or something (I`ve heard a lot of that with this board) and tried to give you the most obvious (imo) symptom that something is not as it should be with my board.

 

I hope I can send this board somewhere else than break it in half over my knee (since there are no distributors that want anything to do with this type of board due to the error rate) and buy something that actually works.

 

So, what am I to do with this board?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tested hardware:

 

A64-M 3400+ (clawhammer) | A64 3200+ (newcastle)

512MB Corsair TwinX 3200LL | 256MB Kingston 3200

OCZ 520W Powerstream | Enermax 431W whisper

Powercolor X800pro | Gainward GF4MX440

 

 

Tested Bios:

 

14.09

05.10

15.10

28.01

 

Tested Monitors:

 

Samsung Syncmaster 191T (DVI and VGA)

Dell E771p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now my system will not post with any of the hardware combinations listed above. The only common factor in these combinations is the motherboard.

 

So I ask you, what do I do with this motherboard when there are no distributers here in Norway to send it to?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×