Jump to content
Sign in to follow this  
Angry_Games

hard drives & raid - benchmark and compare!

Recommended Posts

Now I can see them =)

 

At 06-23-2006, 06:56 AM (GMT+2) they were not accesseble. (Altough putfile.com was up..)

 

Those benchmarks look OK. Is this with read and write cache enabled / CQ enabled ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think suspekt is suggesting

 

try device manager > IDE ATA/ATAPI Controllers > nForce Serial ATA Controller > Primary & Secondary Channel > "Uncheck" Enable Read Caching and "Uncheck" Enable Command Queing" if possible.

 

You'll need to reboot, defrag and run again.

 

I'm running the same 3 drives in RAID 0

 

ocdb4zz.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok guys, it's been awhile for me, so was wondering if someone can refresh my memory. Currently I have 4 drives in raid-o (contrary to what my sig says). I was wondering if I could run two seperate raid-o's on the same controller, and if so, are there any drawbacks (performance wise or other) to doing it? Just a simple yes/or no will work. If yes, then I'll be looking up how to do it. If no, then, I guess I'll leave it alone. With my current set-up, I'm just wating alot of space, for only a very small performance increase, if at all. Since, when you mix drives in raid-o, you'll only get the performance of the slowest/smallest drive times the number of drives you have, I'm thinking my performance might be about the same with the 2 raptors in raid-o, then use the other 2 in raid-o for storage/page file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since I ran out of 80GB Hitachi drives when I rebuilt one of my nF4 rigs, I decided to put two Maxtor 160GB ATA-133 drives in RAID-0.

 

While the Burst speed is no where near the SATA 3Gbps readings, the sustained bandwidth is very good with 105MB/s on ATTO and 96MB/s in HD Tach.

 

I think I paid about $50.00 each for the drives when Staples had them on sale.

Share this post


Link to post
Share on other sites
come on, nobody has that pic?? i cant believe with all the geeks...i mean....enthusiasts around here, nobody would save such an image lol

 

i did, but i lost it over reformat....

i'll see if i can find it again lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...