Jump to content
Sign in to follow this  
icywater

I have a question about PSU

Recommended Posts

My PSU unit making this high pitch noise last night so today i measure the voltage with a multi meter. When i turn the comp on I measure the 12 volt rail, it read 13.45v but after a 2 hours it read like 17.50v :eek: I thought that my meter is wrong so i when and grab my dad multi meter and it still read the same. For the 5 volt rail it read 5.45v but after 2 hours it read 7.44v :eek:.

 

Are these the sign of the PSU truggle to produce the require power?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that PSU sounds extremely dangerous.

I would recommend that you cease using that PSU immediately.

You may lose other critical components if you continue.

 

The ATX specification is +/- 10% on those rails.

It appears to be in a "runaway"condition.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think your rigs is overload for your PSU. If you have good soldering skill, you can modd your PSU so it can tweaked to the real voltage 12 volt and more.

Otherwise, change your PSU to 550 Watt minim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...