Jump to content
Sign in to follow this  
Aikon

Windows Won't Load

Recommended Posts

I have a 2.8 Northwood CPU, I want to set the FSB to 250 and the divider to 320. I can only get up to 3.3 Ghz anything more and windows refuses to load. My CPU core voltage is 1.55 and the DIMM is 2.6, I have the lock set at 33/66/100.

 

Geil Golden Dragon PC3200 1GB

420 watts PSU

Lanparty 875B revision B

2.8 Northwood

120 GB Maxtor Diamond Plus x2

 

What can be the problem, I used to be able to do 3.6 with my 8KNXP, I thought the Lanparty is the best OC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it is the best overclocker...but that doesn't mean you are just going to get it to overclock by the force of your willpower

 

google up some tips on overclocking...theres so many factors involved in overclocking that it would take me pages to put them all out there to you.

 

try some juice to your AGP (which also controls vdd voltage) and vdimm.

 

turn off System Bandwidth and set timings up a little looser etc

 

LP875B-bios4.jpg

 

http://www.angrygames.com/I875B.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'll try 1.6, but sometimes in 3.3 i get into windows then it locks, and sometimes it barely goes in, it gives me that safe mode, safe mode with networking crap

Share this post


Link to post
Share on other sites

P4 chips dont need a lot of voltage, they arent anything like AMD's cpu's.

 

ive easily killed overclocks from too much cpu voltage (cuz im sometimes thickheaded thinking they are just like AMD cpus).

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, i get into bios with 3.50 ghz and the ram at 320 mode, succesful memory test but when windows loads gives me the safe mode, safe mode with networking and last good configuration screen. I usually solve this problem by choosing start windows normally. But when i do this at 3.50ghz it locks at the screen and at 3.3 boots into windows

Share this post


Link to post
Share on other sites

you'll just have to tweak around with it until you find the settings it really likes

 

not all boards, even ones off the same production batch, are created (nor perform) equal...tho usually within a range

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ice
Originally posted by Aikon

also how can i solve a prime95 rounding error, without underclocking?

 

Raise the vcore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×