Jump to content

Comp Won't Boot From Hd


Recommended Posts

hello all,

 

HD: 300 gig Seagate 7200 rpm

 

I was reformatting my computer and it doesn't boot from the HD after its finished. It goes through all the steps and to the part where it shuts down, restarts, but then starts loading again. I have gone through the cycle a few times and can't figure out why it won't boot from the HD. It stops at the "hit any key to continue" step. Thanks for your time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello all,

 

HD: 300 gig Seagate 7200 rpm

 

I was reformatting my computer and it doesn't boot from the HD after its finished. It goes through all the steps and to the part where it shuts down, restarts, but then starts loading again. I have gone through the cycle a few times and can't figure out why it won't boot from the HD. It stops at the "hit any key to continue" step. Thanks for your time.

 

Forgive me if I've gotten confused somewhere...but...

 

Doesn't reformatting remove everything from a harddrive? Including any operating system that's on it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello all,

 

HD: 300 gig Seagate 7200 rpm

 

I was reformatting my computer and it doesn't boot from the HD after its finished. It goes through all the steps and to the part where it shuts down, restarts, but then starts loading again. I have gone through the cycle a few times and can't figure out why it won't boot from the HD. It stops at the "hit any key to continue" step. Thanks for your time.

 

If when you say to boot press any key you mean (to boot from CD press any key.)

DON'T hit any key. and let it boot from HD. It may take a few seconds. if you keep hitting any key it will start the install process over again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made a new partition and reinstalled windows xp pro with service pack 3

I know all the jumper settings are correct and the HD is about a year old, but for some reason windows does not load when the CD is inside

 

once it gets to the "hit any key to continue" page, I have waited 30+ minutes.

after I hit a key, the cycle begins again

thanks for the feedback

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem with a plextor DVD burner that was an old SATA revision. I had to buy an IDE drive to store just to install windows, because it wouldn't use that drive as a loader for the windows installer. If this is semi-familiar in your case, just get a cheap IDE CD Drive and use that just to install windows and your other main drivers (sata drivers in windows mainly). Hopefully that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...