Jump to content
Sign in to follow this  
wamason

Nec Lcd1550v - Color Problem

Recommended Posts

Hi everyone,

I bought a NEC LCD Monitor from a friend, and I'm having a bit of trouble with it. My problem is the color. The whole screen has a red tint. I've tried adjusting the color settings and the brightness/contrast in the LCD itself, but I can't get it to look right. For example: The smiley Icons on the forum here look like a DARK orange, instead of yellow like on my CRT. I've downloaded the NEC drivers, and the Monitor's color profile, but nothing really helps. Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try lowering the % of red in the color settings section of the ATI control panel?

 

Also check your refresh rate to see if it isn't set a bit high for your LCD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did you try lowering the % of red in the color settings section of the ATI control panel?

 

Also check your refresh rate to see if it isn't set a bit high for your LCD.

410946[/snapback]

 

It's an analog LCD using a standard monitor cable. I figured out the problem. The cable has a few small cuts on it from rubbing something. I tried another video cable and it works great now.

 

Thanks for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×