Jump to content
Sign in to follow this  
insan3

Safe temps i7 4790k

Recommended Posts

Hello occ community i recently switch over to a 4790k, i was wondering if my temps are in a good range or not. i currently have it around hitting 70c @100% @ 4.5

Edited by insan3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everyone has their threshold, but personally, I wouldn't go over 75 

Share this post


Link to post
Share on other sites

TCase is 74.04C (max temp for temperatures on the IHS). Cores usually go higher than that, and throttling occurs around 90C, I think. As long as your CPU heatsink is working, cores will throttle long before your IHS temperatures hit 74C, thus lowering the frequency, voltage, and thus, temperature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you're not throttling I wouldn't worry about it. :P

:withstupid:

 

If it won't throttle, it's not too hott...le :teehee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems like everyone else got this covered. Basically I would stay below 85c but thats personal peference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ill try to push it a little bit further once i get everything loaded into my computer. so far I am liking the switch over to intel :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

according to cpu-world.com the data card on the CPU shows it should not go over 72'c. I would find a new cooling solution if you want to go further but for now if that is the Max temp you have seen under full load then you should be fine.

 

source: http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-4790K.html

 

By the way, good to see you overclocking again Insan3. Been a while and that I7 is alot tougher then those Old Am3 socket chips we fiddled with time ago. I switched over to intel years ago when the 1366 socket I7 came out and I have never looked at amd sense. No regrets.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not see throttling until I hit 95C when I am stability testing on Haswell. Your temps are fine at 100% load, especially running at 4.5Ghz.  What voltage are you using to get there?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

umm doesn't give much room to play around with then, ill see what i can do. thanks i was waiting to upgrade to a better chip to over try oc again. 1.2v it was default. i havent really try to mess around with the voltage yet.

Edited by insan3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...