Jump to content
Gamer76

MSI PC and monitor keeping blacking out then normal. HELP

Recommended Posts

Hi my hubby complains that his 3 years old PC that has MSI mobo that started blacking out on the monitor every minute or so and back to normal then black out again then normal .. so on .

At first i thought it was the new 6 mths old 23 inch LG monitor thats doing it . So i put an older known working lcd monitor to test his PC. nup its still blacking out. So im thinking its his msi mobo graphic on board is stuffing or on its way out. 

is there any other ways to test or tips to do next to stop the blacking out? before i buy a new mobo for him

thanks 

oh i heard 4 beeps on start up if that helps . i googled it says mobo's bad. ?

Edited by Gamer76

Share this post


Link to post
Share on other sites

wait... OP i think i recalled something way back. are you dealing with this rig?

we haven't heard from you what happened next since and i was thinking it could be the PSU then.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be windows is set to turn off the monitor after a couple of minutes due to inactivity, check it out in power options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love that you are asking and he has no clue lol.  4 beeps says a bad timer/MB...

if you think its the onboard graphics.. can you swap out a graphics card from another pc? or buy a SUPER cheap one to test...?

 

What is the MB model? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For AMI BIOS,.. one long and three short could be your Video (EGA) Display Circuitry.

Edited by Braegnok

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love that you are asking and he has no clue lol.  4 beeps says a bad timer/MB...

if you think its the onboard graphics.. can you swap out a graphics card from another pc? or buy a SUPER cheap one to test...?

 

What is the MB model? 

+1, I'd throw a dedicated card in there and see if it has the issues though if it has confirmed bios beeps of certain damage then...yeah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi everyone .. it turns out untrusted third party software hiding in there .. so i got rid of it . 
cleaned up his pc . threw out his msi crappy video card .. its def dead cause i tried to test it to my other spare PC . So i'll get him a better new one soon.

i also  installed a spare harddrive for back up only .

its running real good now. Probably good for another 2 or 3 years to go then i'll build him a better pc myself with better quality parts . 

cheers everyone for your inputs and ideas :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

haven't you ruled out the PSU?

yeah i threw that factory PSU in the bin and installed silverstone or corsair ( i cant rem now) 500watts bronze PSU. Much Much better now .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...