Jump to content
Sign in to follow this  
EuroFight

2TB Hard Disk Fills Up During Installation

Recommended Posts

I have a problem with my 2TB hard drive. Sometimes, during installs, the system will become unresponsive and, when checking the hard disk in 'Computer', it shows the HDD having less than 1GB of free space.

 

If the page is refreshed the HDD can be seen to be filling up from 1.67TB to less than 1GB free, then back to 1.67TB, when the system becomes responsive again.

 

Has anyone experienced this before, and should I RMA the drive?

 

Cheers

 

 Euro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once when installing Flight Simulator X, another time when installing Paint.NET that I noticed. I think it may have when installing ME2 as well, but I'm not sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's tough to tell if it's a HDD problem or software problem. How long does it go unresponsive for? 

 

Also for fun, try installing Treesize to see what is filling up your HDD

Edited by Black64

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only a short period of time - less than a minute.

 

Oh it might be useful to note that the drive is new and passes SMART and SeaTools tests.

Edited by EuroFight

Share this post


Link to post
Share on other sites

Page file set from 8192MB to 8192MB (8GB physical RAM installed). At the time of the lock-ups it was system managed, but it still showed as 8192MB

Share this post


Link to post
Share on other sites

The rig ran fine in my old 250GB drive, no problems with install then.

 

Just a thought, does Paint.NET use Windows Installer or InstallShield or something proprietary?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am gonna guess it is something wrong with your HDD, if that was your only changing factor then that must be it. :dunno:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm with Black64.

If the HDD signals it is nearly full then it must be the firmware of it.

Also .......... I may not know what I'm talking about.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was just thinking; if the Windows Installer portion of the OS is corrupt (obviously I reinstalled the OS after getting a new HDD) then could it lead to something like this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×