Jump to content
Sign in to follow this  
edwardquilo

Can't Flash my AMD Ref 6950 2GB

Recommended Posts

Hi folks - I just recently got a AMD Reference 6950 2 GB card and was looking to improve performance further by unlocking the shaders, but have been unsuccessful.

 

Here's what i did

1.Used ATI Winflash to backup original BIOS

2.Used multiple 6970 Bios (SAPHHIRE, Club3d, Asus)

3.The BIOS switch on the card was set to the 1 position

4.Load the HD 6970 BIOS into Winflash by clicking Load Image, followed by Program.

 

Winflash says i was successful, so I did a reboot, but I keep getting this beeping (2x) sound and it won't boot up at all unless I switch the BIOS switch to 2.

Also used multiple 6970 bioses but still unsucessful.

 

Any ideas guys? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's possible you got a card that won't unlock.

 

I assume you can flash the original back and it works just fine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's possible you got a card that won't unlock.

 

I assume you can flash the original back and it works just fine?

Yes it works fine, i just flicked the bios switch to 2 and the card uses the original BIOS.

 

also used RBE to unlock the 6950 but i get the same issue - 2 beeps and it won't bootup unless i turn the bios switch back to 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meant could you successfully flash the first BIOS back to the original and boot properly. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meant could you successfully flash the first BIOS back to the original and boot properly. :)

Yes, i could also flash the card back to the original BIOS, which I backed up before the attempt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you make sure it worked? The last time I flashed a card that didn't go well, my first step to see if I was doing it right was to reflash the original BIOS back to the card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I'm currently using the default BIOS on the card right now - and it's working fine, too. Also, the BIOS Switch is set to 1, which uses the successful flash of the original BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried flashing the 6970 bios to the #2 position and leaving the stock bios on #1?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried flashing the 6970 bios to the #2 position and leaving the stock bios on #1?

isn't the #2 switch supposed to be the backup in case something goes wrong with the flash mod?

 

P.S. Yeah, i accidentally tried that too(forgot the switch was in the #2 position), but it wouldn't allow me to flash it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×