Jump to content


Photo
- - - - -

Various CPU Temperature Comparisons


  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#49 Boinker

Boinker

    Im a Watchin you......

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 3610 posts
  • Gender:Male
  • Location:Del Sity, Oklahoma

Posted 01 March 2011 - 01:40 PM

I'm afraid so. 46c idle 78c loaded for 5 minutes.

Edit: Though that is a true reading, That measurement was taken in the computer room last night. This issue with that is I could not verify the Ambient air temperature. This time I stuck it in the middle of the living room to have a better controlled enviorment. This kept my temperatures consistent as far as inside case temp. This has been consistent @ 72.5F for the last few hows regardless of load. House temp in the area is around 70F

Now to test the Nickel plated HSF.

"It works Because I threatened it. :lol:" - " did you show it the sledgehammer" - "No, A flight of stairs"
"I don't want to be much of a forum Nazi but this situation calls for a hail Bosco and blitzkrieg someone".

If that does not fix it I hop in a Timber Wolf and Blast it to microscopic Particles.

gallery_64925_577_90061.png


#50 Nyt

Nyt

    Overclocking addict

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 4703 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Africa

Posted 02 March 2011 - 10:26 PM

Ok I have UPDATED

i7 4770K | ASUS GTX1080Ti Strix

ASUS Maximus VI Hero | Samsung 850 Pro | Corsair H105
Corsair Vengeance Pro 2400MHz 4x4Gb | Corsair AX860i
Cooler Master Storm Trooper | Seagate Barracuda 2Tb


#51 Boinker

Boinker

    Im a Watchin you......

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 3610 posts
  • Gender:Male
  • Location:Del Sity, Oklahoma

Posted 06 March 2011 - 12:57 AM

Tested out the Cooler Master Hyper 212+ On the Core I7 920 DO.

Now keep in mind this cooler only costs $30 off the Egg and $35 At my local comp store. This is all done with AS5 Large grain of rice in center method.

Stock settings: all auto except The power saver settings are disabled, Multiplier set @ 21, and Bclk set to 133mhz
Overclocked settings: Bclk 181, Multi 21, Cpu Volts 1.300v, CPU PLL 1.88, QPI/Dram 1.381v, IOH 1.20, LLC on and that puts us @ 3.80Ghz

Stock - Idle: 44c
Load: 66c

Overclocked - Idle: 48c
Load: 85c

Without a second fan this cooler is capable of taking an I7 920DO up to 3.80Ghz @ 1.30v LLC with a final max load temp of 85c hottest. :D :D :D

Pretty good for a cheapo And the best cooler as far as BANG FOR BUCK i have ever owned. Going to order a second fan for it to see what push-pull does. :D

Edit: Got the I7 up to 4.0ghz 1.386 qpi 1.30 vcore llc on. Load temps top out at 92c and idle its a cool 45c... Giggity

"It works Because I threatened it. :lol:" - " did you show it the sledgehammer" - "No, A flight of stairs"
"I don't want to be much of a forum Nazi but this situation calls for a hail Bosco and blitzkrieg someone".

If that does not fix it I hop in a Timber Wolf and Blast it to microscopic Particles.

gallery_64925_577_90061.png


#52 KK_

KK_

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 276 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Zealand

Posted 06 March 2011 - 02:26 PM

updating my post , 3.08ghz with 1.33125 (got voltage wrong the first time xD) , everything else is the same including temps

Case: NZXT Tempest - 4x120mm 2x140mm
Mobo: Asus P45 P5Q SE Plus
CPU: Q8400 2.66 @ 3.12ghz (Overclocked) - Cooler Master GeminII S HSF 120mm
Ram: 3x1GB DDR2 G.Skill 1x1Gb Geneic AData (790mhz)
GPU: Sapphire 6970 2GB @ stock
PSU: 750W Themaltake Blue_Evo
HDD: 1x 750GB 1x 160GB 2x 1TB
OS: Windows 7 64bit SP1


#53 smduff

smduff

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 308 posts
  • Gender:Male

Posted 06 March 2011 - 03:19 PM

AMD [email protected] 1.45v in BIOS Custom water (in sig) Ambient temps is set at 18C

Posted Image

Edited by smduff, 06 March 2011 - 03:21 PM.

AMD Phenom II 1055T X 6 @4GHz
ASUS Crosshair V Formula
8 Gigs VisionTek CL9 1600MHz
AMD 6970 2Gig
1000W Sentey Golden Steel Power
30 Gig Kingston SSD NOW V Series (OS)
500 Gig Seagates X2 in Raid (Storage)
DD Black Series Tower 21
Custom WACO loop EK Supreme HF/ 2XD5 Pump / EK-Dual Pump Top / EK CoolStream 360 Rad / EK CoolStream 480 Rad


HeatWare


#54 Boinker

Boinker

    Im a Watchin you......

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 3610 posts
  • Gender:Male
  • Location:Del Sity, Oklahoma

Posted 13 March 2011 - 05:23 PM

Updated my post. Got the I7 do up too 4.00ghz on air.

"It works Because I threatened it. :lol:" - " did you show it the sledgehammer" - "No, A flight of stairs"
"I don't want to be much of a forum Nazi but this situation calls for a hail Bosco and blitzkrieg someone".

If that does not fix it I hop in a Timber Wolf and Blast it to microscopic Particles.

gallery_64925_577_90061.png


#55 Clay

Clay

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1428 posts

Posted 18 March 2011 - 07:46 AM

A quickie....



Idle
Posted Image
Loaded
Posted Image

Looks like I really really need to clean up my block!!!! Room temp 27.4..
I really should check my pump too.

Edited by Clay, 21 March 2011 - 09:55 AM.

Gigabyte 990fxa Ud7 Rev 1.1, f11d bios. fx8350 Black [email protected](24/7), a380, D5 pump.PA140.3,4x4 corsair vengence pro.,Corsair TX 850w.

r9-390x, 2x120g sandisk Ultra 2's Raid-0,And a gross pile of other assorted drives.(It's okay I guess)


#56 imm0rt41

imm0rt41

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1000 posts

Posted 21 March 2011 - 03:43 PM

I officially had to turn my CPU back to stock. I was running a mild 400MHz OC on my AthlonII x4 620 during the winter, but now that it is getting warmer here it's time to go back to slow. My ambient air temps went from 55F (meat locker status) to 85F in a matter of a week and a half. Whoever says climate change doesn't exist is retarded :P

As of now, with the high ambient temps and stock speeds, I idle at 32C and max at 50C. When it was cooler, I would max out at 38C and idle at 24C LOL

tumblr | Twitter
Case: Raidmax Smilodon
Mobo: MSI 790XT-G45
CPU: AMD Phenom II X6 1055T @ 3.5GHz 250x14
RAM: Corsair XMS2 Dominator DDR2800
GPU: ASUS Radeon HD 6970 2GB 1005MHz Core/1510MHz Mem @1.3V
PSU: Corsair TX750 750W
Storage: Patriot Inferno 120GB SataII SSD
KB/Mouse: Logitech G15/MS Intellimouse Explorer 3.0


#57 Clay

Clay

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1428 posts

Posted 21 March 2011 - 07:33 PM

I officially had to turn my CPU back to stock. I was running a mild 400MHz OC on my AthlonII x4 620 during the winter, but now that it is getting warmer here it's time to go back to slow. My ambient air temps went from 55F (meat locker status) to 85F in a matter of a week and a half. Whoever says climate change doesn't exist is retarded :P

As of now, with the high ambient temps and stock speeds, I idle at 32C and max at 50C. When it was cooler, I would max out at 38C and idle at 24C LOL



Oh yeah it's that time of year again I've got to run my window AC or my gfx card gives errors. Heheh... Good thing I checked my loop as I had a full blown algae bloom in progress.. LOL I thought it a bit odd that my ambient to cpu load delta was a couple of c higher than it should have been.(3-5c normally) So when I finally decided to check it. It was alive!! Mine's just a single core and my cooling is probably something pretty close to okay for it.. I live in AZ it already in the 90's here during the day..(Currently 58.5 outside)

Edited by Clay, 21 March 2011 - 07:36 PM.

Gigabyte 990fxa Ud7 Rev 1.1, f11d bios. fx8350 Black [email protected](24/7), a380, D5 pump.PA140.3,4x4 corsair vengence pro.,Corsair TX 850w.

r9-390x, 2x120g sandisk Ultra 2's Raid-0,And a gross pile of other assorted drives.(It's okay I guess)


#58 zackhaf

zackhaf

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ohio

Posted 21 March 2011 - 08:18 PM

ive got a AMD Phenom 9150e, 1.8GHz (no OC), stock cooling, (2) 120mms and (1) 80mm fan on the case
Low temp of 21C, High of 52C under full load
room temps are about 20C

this is a related question about CPU max temps...on core temp, i see a Tj. max (at 115C right now), and i've heard this is somehow supposed to show the max temp safe for the cpu. how does it work?

Posted Image

RaidMax Tornado / AMD Phenom 9150e @ 1.8 GHz / 4 GB DDR2 / XFX 5670 @ 850/1050 / 650W PSU / 2 500GB HDD / HP 2009m monitor / Razer DeathAdder


#59 imm0rt41

imm0rt41

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1000 posts

Posted 21 March 2011 - 08:31 PM

Oh yeah it's that time of year again I've got to run my window AC or my gfx card gives errors. Heheh... Good thing I checked my loop as I had a full blown algae bloom in progress.. LOL I thought it a bit odd that my ambient to cpu load delta was a couple of c higher than it should have been.(3-5c normally) So when I finally decided to check it. It was alive!! Mine's just a single core and my cooling is probably something pretty close to okay for it.. I live in AZ it already in the 90's here during the day..(Currently 58.5 outside)

Where at in AZ? I'm down in Tucson. Even with the rain it was high 70s here today. Before the rain it was hovering around 90 already lol

tumblr | Twitter
Case: Raidmax Smilodon
Mobo: MSI 790XT-G45
CPU: AMD Phenom II X6 1055T @ 3.5GHz 250x14
RAM: Corsair XMS2 Dominator DDR2800
GPU: ASUS Radeon HD 6970 2GB 1005MHz Core/1510MHz Mem @1.3V
PSU: Corsair TX750 750W
Storage: Patriot Inferno 120GB SataII SSD
KB/Mouse: Logitech G15/MS Intellimouse Explorer 3.0


#60 Azue3lupus

Azue3lupus

    New Member

  • Members
  • 3 posts

Posted 23 March 2011 - 02:24 PM

AMD Athlon II x4 645 @ 3.1ghz running between 11C and 17C idle