Jump to content
Sign in to follow this  
Onion

windows 7 and vista, cant move mouse

Recommended Posts

Problem: When I boot into windows 7 or vista, my mouse and keyboard don't respond. The OS isn't crashing, then I press the power button to shut it down it shows the shut down screen etc.

 

What happened: It started doing it on my windows 7 hard drive all of a sudden. I stopped using it 2 days ago when it happened, and I got into vista. Vista ran fine for 2 days, until today. Keyboard and mouse don't respond when I am at the log in screen. I can get into bios fine etc.

 

What I tried: I tried popping in the windows 7 disc and doing error checks, no errors. I tried to do the repair problems thing, and when I booted I still had the problems.

 

What I want: Help! D:

 

Help asap, I really need that pc up and running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doing it on both hdds with different OS's would make me think it could be a hardware problem. USB controller may be failing. Try different usb ports like on the front of the case?

Edited by Raiderfan001

Share this post


Link to post
Share on other sites
You probably coulda re-installed in the time it took to write that post :P

 

Installs don't take 4 minutes...

 

Anyone help plz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd have to agree that if it is happening on 2 different hard drives, it is a hardware problem (either with the keyboard and mouse or the usb ports).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try using a PS/2 adapter if you have one. If it works, then you know it's one of the ports and not the keyboard or mouse.

 

Possibly shorted out or such a problem thereof.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It doing it on both hdds with different OS's would make me think it could be a hardware problem. USB controller may be failing. Try different usb ports like on the front of the case?

 

 

Try using a PS/2 adapter if you have one. If it works, then you know it's one of the ports and not the keyboard or mouse.

 

Possibly shorted out or such a problem thereof.

 

I tried my front USB ports and all of them also works.

 

Both the mouse and keyboard are on and function properly in bios etc, but as soon as the vista splash screen with the loading bar shows up, the mouse power turns off, and the keyboard doesn't respond. All the keyboard shows is that number lock is on. I'm using a G11 and G5.

 

I am pretty sure this is a software error, but I have no idea what, and how to fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd try using a ps2 mouse and keyboard. If that works, then it's probably a usb driver problem. Odd that it happened on both os at the same time but who knows. Does the compy work with ps2 peripherals?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try deleting your drivers, unpluging the periphirals and then plugging them back in and see if Vista finds them and installs new drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×