Jump to content
CheeseMan42

Guide To Smp Folding With Linux In Vmware

Recommended Posts

Works fine for me. 64-bit Business

Cool I had tried to get it to work some time ago and could not. Vmware Server? and what version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got VMWare workstation, but from what I hear get server 1.x (I think it might be 8) as 2.x is a bit different.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.8 worked but I was running out of space on my raptor 150, I got one vmware/ubuntu installed then ended up formatting the drive and installing Vista Business 64 again. I have been wanting to get rid of that second partition with xp on it for awhile, I will have it all back running in a little while. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, I took a sufficient hit in my GPU2 performance while running the SMP client. Hmm. Maybe I don't have enough horsepower to do this...or maybe I have to be more resourceful (just lowering the priority doesn't cut it).

 

http://cpulimit.sourceforge.net/

 

That just sounds optimum for what I want to do. I'll post back when I get it running. :)

 

There's no use in running SMP (~1500 PPD) if it drops my GPU2 from 4500-5000 to ~2000PPD

 

EDIT: Here's a teaser!! Took a SMP hit of about 300PPD (was a little over 1700PPD), but, GPU2 is back where it should be :)

 

Thanks for pointing this out Nate. I followed the Ubuntu guide on the site and I think I'm near max PPD. If only I could not get anymore of the 2165 pointers. They go so slow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried notfreds diskless folding appliance with VMWare Player and found the only way to get it running properly was to increase the ram setting from 640MB to 1024MB. Monitoring is also flaky because most of the time FahMon shows the client is Hung when in fact it is not. Also when it does display the ppd it sometimes shows it being much higher than it actually is. You also must have a 64bit OS in order to use it. I'm testing it with Win 7 x64. Here's an example of the flaky results FahMon reports:

 

03:05:02] + Processing work unit
[03:05:02] Core required: FahCore_a2.exe
[03:05:02] Core found.
[03:05:02] Working on Unit 05 [February 5 03:05:02]
[03:05:02] + Working ...
[03:05:02] - Calling './mpiexec -np 4 -host 127.0.0.1 ./FahCore_a2.exe -dir work/ -suffix 05 -checkpoint 15 -forceasm -verbose -lifeline 441 -version 602'

[03:05:02] 
[03:05:02] *------------------------------*
[03:05:02] [email protected] Gromacs SMP Core
[03:05:02] Version 2.02 (Wed Aug 27 13:11:25 PDT 2008)
[03:05:02] 
[03:05:02] Preparing to commence simulation
[03:05:02] - Ensuring status. Please wait.
[03:05:12] - Assembly optimizations manually forced on.
[03:05:12] - Not checking prior termination.
[03:05:13] - Expanded 4840631 -> 23982265 (decompressed 495.4 percent)
[03:05:14] Called DecompressByteArray: compressed_data_size=4840631 data_size=23982265, decompressed_data_size=23982265 diff=0
[03:05:14] - Digital signature verified
[03:05:14] 
[03:05:14] Project: 2669 (Run 9, Clone 19, Gen 73)
[03:05:14] 
[03:05:15] Assembly optimizations on if available.
[03:05:15] Entering M.D.
[03:19:26] - Autosending finished units...
[03:19:26] Trying to send all finished work units
[03:19:26] + No unsent completed units remaining.
[03:19:26] - Autosend completed
[04:27:02] Completed 2508 out of 250000 steps  (1%)
[04:27:02] Completed 5008 out of 250000 steps  (2%)
[04:27:02] Completed 7508 out of 250000 steps  (3%)
[04:27:02] Completed 10008 out of 250000 steps  (4%)
[04:27:02] Completed 12508 out of 250000 steps  (5%)
[04:27:02] Completed 15008 out of 250000 steps  (6%)
[04:27:02] Completed 17508 out of 250000 steps  (7%)
[04:28:18] Completed 20008 out of 250000 steps  (8%)
[04:38:37] Completed 22508 out of 250000 steps  (9%)
[04:48:59] Completed 25008 out of 250000 steps  (10%)
[04:59:22] Completed 27508 out of 250000 steps  (11%)
[05:09:46] Completed 30008 out of 250000 steps  (12%)
[06:28:34] Completed 32508 out of 250000 steps  (13%)
[06:28:34] Completed 35008 out of 250000 steps  (14%)
[06:28:34] Completed 37508 out of 250000 steps  (15%)
[06:28:34] Completed 40008 out of 250000 steps  (16%)
[06:28:34] Completed 42508 out of 250000 steps  (17%)
[06:28:34] Completed 45008 out of 250000 steps  (18%)
[06:28:34] Completed 47508 out of 250000 steps  (19%)
[06:32:27] Completed 50008 out of 250000 steps  (20%)
[07:46:47] Completed 52508 out of 250000 steps  (21%)
[07:46:47] Completed 55008 out of 250000 steps  (22%)
[07:46:47] Completed 57508 out of 250000 steps  (23%)
[07:46:47] Completed 60008 out of 250000 steps  (24%)
[07:46:47] Completed 62508 out of 250000 steps  (25%)
[07:46:47] Completed 65008 out of 250000 steps  (26%)
[07:46:47] Completed 67508 out of 250000 steps  (27%)
[07:55:16] Completed 70008 out of 250000 steps  (28%)
[08:05:38] Completed 72508 out of 250000 steps  (29%)
[08:16:00] Completed 75008 out of 250000 steps  (30%)
[08:26:22] Completed 77508 out of 250000 steps  (31%)
[08:36:43] Completed 80008 out of 250000 steps  (32%)
[08:47:06] Completed 82508 out of 250000 steps  (33%)
[08:57:25] Completed 85008 out of 250000 steps  (34%)
[09:07:45] Completed 87508 out of 250000 steps  (35%)
[09:19:26] - Autosending finished units...
[09:19:26] Trying to send all finished work units
[09:19:26] + No unsent completed units remaining.
[09:19:26] - Autosend completed
[10:23:16] Completed 90008 out of 250000 steps  (36%)
[10:23:16] Completed 92508 out of 250000 steps  (37%)
[10:23:16] Completed 95008 out of 250000 steps  (38%)
[10:23:16] Completed 97508 out of 250000 steps  (39%)
[10:23:16] Completed 100008 out of 250000 steps  (40%)
[10:23:16] Completed 102508 out of 250000 steps  (41%)
[10:23:16] Completed 105008 out of 250000 steps  (42%)
[11:41:44] Completed 107508 out of 250000 steps  (43%)
[11:41:44] Completed 110008 out of 250000 steps  (44%)
[11:41:44] Completed 112508 out of 250000 steps  (45%)
[11:41:44] Completed 115008 out of 250000 steps  (46%)
[11:41:44] Completed 117508 out of 250000 steps  (47%)
[11:41:44] Completed 120008 out of 250000 steps  (48%)
[11:41:44] Completed 122508 out of 250000 steps  (49%)
[11:43:12] Completed 125008 out of 250000 steps  (50%)
[11:53:32] Completed 127508 out of 250000 steps  (51%)
[12:03:54] Completed 130008 out of 250000 steps  (52%)
[12:14:17] Completed 132508 out of 250000 steps  (53%)
[12:24:40] Completed 135008 out of 250000 steps  (54%)
[12:35:03] Completed 137508 out of 250000 steps  (55%)
[12:45:25] Completed 140008 out of 250000 steps  (56%)
[12:55:46] Completed 142508 out of 250000 steps  (57%)
[13:06:08] Completed 145008 out of 250000 steps  (58%)
[13:16:28] Completed 147508 out of 250000 steps  (59%)
[13:26:48] Completed 150008 out of 250000 steps  (60%)

 

 

10 min per step seems to be the correct speed. This is using 2 cores of a [email protected]

Edited by slugbug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, mine was going unbearably slow, and finally got Vista 64 installed and then installed Ubuntu 8.04 64 bit in my two virtual machines. The first time I tried running it it was going unbearably slow. about 45 minutes per 1% on my Q6600. So I shut it down overnight and in the morning it wouldn't start up, saying the directory was not found.

 

I left it alone and went on vacation and tried to start it up again after the weekend and still no go. So I followed all the commands again to set it up all over again and now I keep getting a message that the unit's deadline has passed. So now how do I move on to a new unit?

 

I've tried following the instructions again in my other VM and same stuff. I tried following the instructions from the [email protected] site and I get it to run, but again when I shut down my VM's and turn them on the next morning I get the directory not found error.

 

I expanded my VM's hard drive usage from 4GB to 5GB, thinking that maybe the install wasn't saved for some reason. I will try following the instructions from the Folding page again, but my other VM is still giving me unit deadline passed message.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, mine was going unbearably slow, and finally got Vista 64 installed and then installed Ubuntu 8.04 64 bit in my two virtual machines. The first time I tried running it it was going unbearably slow. about 45 minutes per 1% on my Q6600. So I shut it down overnight and in the morning it wouldn't start up, saying the directory was not found.

 

I left it alone and went on vacation and tried to start it up again after the weekend and still no go. So I followed all the commands again to set it up all over again and now I keep getting a message that the unit's deadline has passed. So now how do I move on to a new unit?

 

I've tried following the instructions again in my other VM and same stuff. I tried following the instructions from the [email protected] site and I get it to run, but again when I shut down my VM's and turn them on the next morning I get the directory not found error.

 

I expanded my VM's hard drive usage from 4GB to 5GB, thinking that maybe the install wasn't saved for some reason. I will try following the instructions from the Folding page again, but my other VM is still giving me unit deadline passed message.

 

As far as the unit deadline passed, it should give you a new WU automatically, at least it does for me. What directory is not found? It may have something to do with where you are executing the command.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...