Jump to content
Sign in to follow this  
miamisc2

hdmi doesn't work 42" 1080p lcd w/ 2900 pro

Recommended Posts

hi, sorry for the long post. i'm trying to hook up my computer to an hdtv in 1080 using the hdmi cable. i tried it on my dad's projection and it showed the bios on the tv the first time i booted up the computer, except everything was purple instead of green, there was no picture after the bios. i tried switching back between both hdmi inputs on the tv and both dvi outputs on the card (it came with the ati dvi-hdmi converter) and nada, i tried forcing the tv as a secondary monitor and a slew of other options, nothing. i now just bought a 42" vizio 1080p lcd and the hdmi doens't work for it either. my sister used to hook up her laptop (8600gt), to the tv and she says now it doesn't work. what is going on!!! i have a feeling it's the cable, because i'm pretty sure i hooked up my computer to my buddies' 32" 720 and it worked. what do you guys suggest?

Share this post


Link to post
Share on other sites

just want to add that i tried my sister's laptop through hdmi and it worked fine, but when i switch over to my pc, i get nothing.

strangely, through the laptop, i am not able to apply any resolutions higher than the native monitor resolution (1440x900) or 720p.

when i use my pc with the vga cable, the max i get is 13xx X 7xx and when i use my pc with the component cables, i can do 1080i but no p.

i am going to try using rivatuner/powerstrip to see if i can force it through the vga or component and prolly buy a dvi-hdmi cable and see if that works. if it's the graphics card, then i guess i'll return it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest MadDias

does ur tv appear in the catalyst control center, when u switch to the hdmi port on the tv that is connected to ur 2900?

i´ve got a maqma ma-fhd-4207 42" connected to one of my cards and it´s being recognized when i switch to the right hmdi channel.

don´t clone ur desktop or u will be stuck at the native resolution of the primary display.

to do 1080p, i have to select [email protected]

 

strange thing is, i can´t get audio over hdmi to work. the tv only shows a dvi connection, so does ccc. i´ve got all the ati hdmi audio drivers and the winxp hotfix for hdmi audio installed but it still doesn´t work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ccc does not recognize it at all through hdmi. i am unable to run 60hz in 1080 through component =(. i got rid of my other monitor because i can run picture in picture (50/50) using vga on one side and hdmi on the other. i tried this using two seperate computers and it worked fine.

 

i am really thinking its the graphics card now, but if a local store has a cheap dvi-hdmi cable, i will give that a shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest MadDias

component is analog, 1080p is only available through hdmi.

why do u want a dvi/hdmi cable? the adapter that came with the 2900pro works fine. u also don´t need a high end expensive hdmi cable. a cheap one will also do it (mine was 13euro/5meter).

how many hdmi ports does ur tv have? ccc only recognizes the tv if u switch to the right hdmi port on ur tv (the one that is connected with ur pc).

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah i just read that you can't get 1080p through component. i am finally able to get 1080p when forcing it through the dvi-vga so i'm not so upset anymore.

 

i'm confused on what you mean by switching to the right hdmi port, i have tried both hdmi ports on the tv and both dvi ports on the graphics card.

 

i went out and bought a dvi to hdmi cable and ccc recognizes the tv but it basically flashes on for a split second and then goes blank for a few more and repeats this process while it's connected. i noticed that the dvi side has less pins than the ati hdmi/dvi adapter, i wonder if maybe i need to find one that has all the pins.

 

i am thinking that the dvi/hdmi adapter is messed up somehow. i have an 8800gt for another rig coming in a few days, so i could always try it out on that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so the dvi-hdmi cable is actually single link dvi-d. i'm gonna try messing with refresh rates and lower resolutions, but i don't think that's the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest MadDias
i noticed that the dvi side has less pins than the ati hdmi/dvi adapter, i wonder if maybe i need to find one that has all the pins.

 

the missing pins on ur cable are for audio transfer. dvi is video only, thats why ur dvi2hdmi cable is missing those pins.

Share this post


Link to post
Share on other sites

actually it's because it's a single-link cable as there isn't much of anything out there that actually uses dual-link.

 

well just wanted to say thanks but i finally got it working using the dvi-hdmi cable that i bought. it seems that i have to screw the posts in for it to work or else it's intermittent.

 

after i got that working, i started messing around and i got the hdmi working. i unplugged the dvi-hdmi cable and when i restarted, no more worky. oh well, this is good enough. by the way, this monitor is awesome, i can do picture in picture with different inputs, so i can hook up two computers and do split screen, or i can watch hdtv while i play games, or whatever, and the pip size is customizeable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...