Jump to content
Sign in to follow this  
n3ro

Windows SATA/Mass Storage Diver

Recommended Posts

I am trying to install Win XP on a friends laptop. It currently has Vista on there and running just fine. Whenever i load Win setup program, it is not able to locate the HD, or locate a HD to install win on. I am thinking its because an on-board sata/and or SCSI controller. Any thoughts on how to fix this. I downloaded the driver, but its an exe file, and well Windows setup doesn't run those ;)

 

 

The computer is a

Gateway MT6821 Notebook

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, I want to just format and get rid of Vista.. Normally it tells you so select the partition/Hd you want to install it on, but I get that it cant locate a HD or partition to format :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

I remember this happening a few yrs ago when I installed Win XP on my desktop with a SATA Drive... I just dont remember how i solved it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may have to use fdisk or some format program or Boot and Nuke etc.

Ultimate Boot disk may have something on it's bootable ISO.

 

Edit: Be sure you don't have any other HD hooked up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
You may have to use fdisk or some format program or Boot and Nuke etc.

Ultimate Boot disk may have something on it's bootable ISO.

 

Edit: Be sure you don't have any other HD hooked up.

 

Well, That would detect the HD Im sure, but its still the fact that the Windows setup doesn't see it. You think that formatting and then installing would allow it to see due to a vista partition and file system?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i had this problem with the vista install... i went into the bios and disabled the nvidia raid and sata raid controllers because i wasn't running anything in raid. the windows xp and vista installers can read normal sata drives fine for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good call, however in this BIOS there is no option to disable.... Im going nucking futs... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok - I got the Mass Storage Driver and was able to load the setup files to the HD, however, after the setup and initial reboot - its not able to locate the HD.. .I am thinking its because that driver isnt there anymore.. Any thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...