Jump to content
Sign in to follow this  
Zylbar

My BIOS doesn't see all 4GB

Recommended Posts

I'm running DFI LanParty Nf4 SLI, with OCZ Tony's nF4 704-2bta BIOS. I have 2 sets of 2x1024 Corsair pro memory. Each set works fine when in the first bank - the BIOS sees all 2GB, and MemTest86 tests all 2GB. I can even mix and match the so-called "matched sets".

 

But when I put in all 4 chips, the BIOS (and MemTest86) only see a little over 3GB.

 

What do I need to do to get to 4GB?

thanks

doyal

Share this post


Link to post
Share on other sites

OS?

 

Vista can go the 4 gig, but for XP and below it is an OS limitation (3.2 gig max I believe).

 

nothing the matter with your rig, it is what it is..........

 

baldy

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the BIOS to "see' all 4Gb;

Advance Chipset Features > Memory Hole for PCI MMIO > Enable

 

That will allow you to MemTest all 4Gb.

 

And to add to what bldegle2 has said, XP Pro x64 will see all 4Gb. 32bit OSs' are unfortunately limited to ~3.2Gb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
For the BIOS to "see' all 4Gb;

Advance Chipset Features > Memory Hole for PCI MMIO > Enable

 

That will allow you to MemTest all 4Gb.

 

And to add to what bldegle2 has said, XP Pro x64 will see all 4Gb. 32bit OSs' are unfortunately limited to ~3.2Gb.

 

Correction: They're limited to 4GB subtracted your graphics memory.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...