Jump to content

Three HD on SIL?!?!?why not!!


Recommended Posts

Sorry i have another problem

 

I decided to move all my disks to the SIL3114 controller.

In the RAID configuration after the BIOS i can see all my 3 HD.

I created the RAID0 between two 80Gb Maxtor and than i left alone as spare disk the other 120Gb Maxtor.

 

I install everything but in windows i can not see mi 120Gb HD?!?!?!

 

Why?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry i have another problem

 

I decided to move all my disks to the SIL3114 controller.

In the RAID configuration after the BIOS i can see all my 3 HD.

I created the RAID0 between two 80Gb Maxtor and than i left alone as spare disk the other 120Gb Maxtor.

 

I install everything but in windows i can not see mi 120Gb HD?!?!?!

 

Why?

Was your initial RAID install with NVRAID?

If it was..you installed the NVRAID drivers not the SIL RAID drivers..

If you put them back on the NvidiaRaid can you see them again after booting?

If so that should answer your question.

RAID installs require the proprietary drivers during the OS install. Use of SATA drives as stand alones do not require the drivers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Erico

 

But the problem is different...

 

I have installed XP as new and with SIL driver and the two HDs in RAID configuration work with no problem.

 

Than i have plugged the third hd (that not require dirver because is not in RAID configuration) and the SIL controller found the driver but not in windows.

 

If i plug the third hd in the ULI controller evrithing work but my intention is to avoid ULI AT ALL!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK.. disable RAID for the SATA connector that has your spare SATA HDD.. then you shoud see the HDD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Erico

 

But the problem is different...

 

I have installed XP as new and with SIL driver and the two HDs in RAID configuration work with no problem.

 

Than i have plugged the third hd (that not require dirver because is not in RAID configuration) and the SIL controller found the driver but not in windows.

 

If i plug the third hd in the ULI controller evrithing work but my intention is to avoid ULI AT ALL!!!

 

 

This almost the exact setup I have running now, except that I am not using RAID. But I have 3 drives on the SIL controller and the ULi is disabled in the bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...