Jump to content


Photo
- - - - -

Problems with voltage


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Dekara

Dekara

    New Member

  • Members
  • 2 posts

Posted 05 November 2006 - 04:48 PM

Hi there :) .
I have problem with voltage on my sempron 3000+. I can't pass 1.7v vcore voltage, system wont boot, its freeze after win xp welcome window. Cooling is not problem, TT BT vx, PSU is ok, like they have some kind of overvoltage protection or something similar. I try increase vdimm voltage up to 2.5v and work fine, no problems.
I'am not OC rookie, i try several different combinations, low/high htt, 2x,3x,4x htt link, different mem dividers but still nothing, cant pass 1.7v vcore.
My 24/7 rock stable settings is 2800Mhz@1.6v, 3x htt link, mem 930Mhz@2.2v.
Any suggestions?

#2 d-mart

d-mart

    New Member

  • Members
  • 15 posts

Posted 06 November 2006 - 08:22 AM

don't you think it's a bit too hot, on air at >1.7 ?

#3 thejamesvolta

thejamesvolta

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 616 posts

Posted 06 November 2006 - 09:38 AM

It's not uncommon for chips to not want to boot at such an extreme voltage. Your semprom probably can't handle it. 1.7v is way too much anyways. I wouldn't go past 1.6v for 24/7 settings, even on water cooling.

#4 Dekara

Dekara

    New Member

  • Members
  • 2 posts

Posted 06 November 2006 - 02:15 PM

Thanks for advice, but like I said, I am not oc rookie:) . I need >1.7v just for test with good cooling system, not 24/7 settings. Before dfi I have asus m2n-e motherboard vcore moded, and I use 1.82v for max oc cpu rez, and I go up to 3184Mhz http://valid.x86-sec...ow_oc?id=126364 .
Dfi wont to give me more then 1.7v, why :confused: ?

BTW, 1.6v for 24/7 is ok for sempron with good air cooling. Max load(prime, s&m...) temp is 52-53C with just 1300rpm on my big typhoon.

#5 thejamesvolta

thejamesvolta

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 616 posts

Posted 06 November 2006 - 02:54 PM

mine goes to 1.85v, must be your psu. that's the only thing i can think of.