Jump to content
Sign in to follow this  
Praz

ATI Tray Tools with x1900 Overclocking Support Released

Recommended Posts

Ray has released ATI Tray Tools v1.2.6.930. Overclocking support for X1300/X1600/X1800/X1900 cards is included. It can be downloaded here. Be sure to read the WhatsNew file in the install directory.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saw this last night and installed it, been playing with it today looks like memory overclocking is more sensative here since I can't even reach 800 like I did in ATI tool, also I can't increase my mem voltage but I don't think it will make a difference anyways.

 

Have you or anyone else noticed loading ATT takes a long time?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been testing this for the last 6-8 weeks. I t has come a long way in that amount of time. I just double checked the memory voltage setting. ATITool reports whatever voltage I set the memory to in Tray Tools. I tried timing how long it takes to load. It literately loads in under 1 second.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm must be something wrong for me, I'll have it startup via registery or manually start it after a few minutes into windows and it will say "Loading.." in the taskbar for a minute or two before I can right click and look at the menu.

 

I checked the ATT forums over at guru3d and someone else also posted that they couldn't change the memory voltage unless they used ATools... hmm maybe both programs are conflicting with each other? Do you have both installed on your computer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

They're both installed. ATITool is what I just used to check that the memory voltage was changing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
All good here, it works it don't crash and it does everything that ATI Tool doesn’t and that’s works basically :D

 

I like what I'm hearing but i won't be holding my breath with these x1900 cards :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, i am unable to get the mem volts to change with ATT. I have checked them in ATI Tools & they don't change. I am using Omega 6.7 drivers...

Share this post


Link to post
Share on other sites
So, i am unable to get the mem volts to change with ATT. I have checked them in ATI Tools & they don't change. I am using Omega 6.7 drivers...

Booster posted above with the problem. He reinstalled the drivers. I've tested with Cat 6.3-6.8 and have had no problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
thanks, i'll try that

If it still doesn't work reinstall ATI Tray Tools. During setup uncheck "Enable old IC2 control system". Memory voltage adjustment should then work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...