Jump to content
Sign in to follow this  
Spacehead

Major problems overclocking Venices!

Recommended Posts

I know. I read that. I'm saying that if you decide on getting another CPU that the LBBLE would be a good stepping to look for. I'm not really sure why the two you have had can't OC worth a crap.

Share this post


Link to post
Share on other sites
so Spacehead - are you any further on with this overclock. have you got it stable past 2.4 yet?

I have lost interest a bit, but ....

 

 

2,44 Ghz now, Vcore is already 1.65V. Maybe I'll try to try if 2,4 Ghz would be Prime stable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, from my experience it does help some, but in your case I don't think that is your limiting factor. Even mine gets pretty high under load, probably around where yours is without a box fan blowing into my case, long story so don't ask. I wish I knew where that thing is located so that I could find a better way to cool it. I see other people with there's around where there CPU temps are, but mine has never been that low.

Share this post


Link to post
Share on other sites
so Spacehead - are you any further on with this overclock. have you got it stable past 2.4 yet?

Have you got any specific reason why not to use newest official bios? Is that one more stable?

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL, I noticed that Prime didn't run 8 hours, only couple minutes left :D

 

But... with default vcore, very stable 2,4 Ghz (tested 3D also)

 

24006fc.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

It surely don't work with any other voltages than default vcore , and only with 7 or 7.5 multi!!

I tried 10x240 and it booted to WinXP but was very unstable!! There could be more potential with this CPU, but I have absolutely no ideas what's wrong!! Could you guys figure something out??

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe is bad luck,

I have same problem, my venice 3200+ is very estable with prime95 at 2450mhz

But I cant get stable 2470 with prime..

i try many configurations, bios, and memos, voltajes..

now I am using patriot mem pc3500 LLK,

1:1 10x250 super pi is stable 32MB, but not prime,

mi board is DFI-LANPARTY UT ULTRA-D

Share this post


Link to post
Share on other sites
your PSU isn't up to snuff so legally, I can't help you.

Have to sell my butt then to get new PSU. DAMNIT I bought this for 89 euros and thought it would last for years. **** DFI with their powerhungry MBs. And RTFM, it says that you need at least 400 Watts Power Supply , and that is what I have , period.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...