Jump to content
Sign in to follow this  
RobFritts

CPU fan reporting 0 RPM in BIOS?

Recommended Posts

** note - resolved, see post 4 **

 

I've searched the forums and not found this particular issue for any fan that has it's RPM measured by the chipset. When I go to the PC Health section in the BIOS, 2 of them are working, but the CPU fan indicate 0 RPM even though it is in motion sitting here on the table next to me... Fan issue? Board/sensor issue? I'll try frogging the leads I guess and see if the 0 RPM follows the fan or the board connection.

 

Thanks,

Rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the fan have a speed/ tach sensor. If you have a fan that can't send a signal the mobo will not be able to read anything! Try a differant fan that you know that it works!

Share this post


Link to post
Share on other sites

D'oh. When I ordered it, I didn't realize there were RPM and non-RPM versions... damn it, lol. Guess I'm in the market for a new CPU fan and can move this one to the case or something. How retarded I must be, lol.

 

Thanks for the quick answer.

 

-Rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol now i only know why my jing ting force chipset cooler cant show .. i thought all fan with that 3 pin header got speed sensor :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...