Jump to content
Sign in to follow this  
cedman

Sudden Reboots and freezes, but Prime stable. Might it be my OCZ PC480

Recommended Posts

my pc just freezes mostly very short (after a couple of minutes) after turning it on for the first time each day. normally it works fine then after a reset, but sometimes i get a sudden reboot every once in a while (no matter if idle or load). but also the freezes can reoccur every now and then...

 

i ran the 1st and the 3rd Prime bench for 10 hours each, both without any errors.

 

i previously had a problem with gettin my ocz pc4800 to run at all (see my old thread) , but after i reinstalled them (i was running some value rams for like 1.5 months), they were miraculously running fine... :rolleyes:

 

so i was playing around with the bios settings to run them @600mhz by testing settings from other people in this forum with a similiar setup.

my OC settings are:

 

Genie BIOS Settings:



FSB Bus Frequency - 290 --> cpu @2320mhz

LDT/FSB Frequency Ratio - x3

CPU/FSB Frequency Ratio - x8

PCI eXpress Frequency - 100Mhz



CPU VID StartUp Value - 1.400v



CPU VID Control - 1.450v

CPU VID Special Control - auto

LDT Voltage Control - 1.20v

Chip Set Voltage Control - 1.60v

DRAM Voltage Control - 2.80v



DRAM Configuration Settings:



DRAM Frequency Set - 200=RAM/FSB:1/1

 

the rest i dunno by heart, as i'm at work - but i can post it later today.

i also tried up to 3.0v dram, higher and lower CPU vcore, and also chip set up to 1.7V

But the problem mentioned above remained the same...

 

i'm working with winxp SP2, newest patches, bios and drivers

 

thx for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried the 11/02/2005 bios yet? Seems to be a lot of people having random lockups with 12/7+. I fixed my similar issues by reverting back to 11/02

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i'll definitively try that, thx

 

something else: my cpu seems to be extremely bad for overclocking. i even have trouble running it stable past 2.5ghz, which is pretty poor for a 4200+ imo...

well thats another problem, first i wanna get rid of the sudden restarts and freezes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...