Jump to content
Sign in to follow this  
MenionLeah

SLI-DR Expert with SLI causes Game Crashes

Recommended Posts

Here is the list of all effected hardware. I edited it so that it would all be using the same basic terminology. Let me know if it needs to be edited more, I would have done a better job now except that I'm at work.

 

System #1

DFI Lan Party UT SLI-DR Expert

AMD Opteron 170

2GB(2x1gb) Patriot 2-3-2-5 @ 2.6vdimm

2 x eVGA 7800GTX in SLI

Memorex MRN-500x 16 dual layer DVD+/-RW

SilverStone Strider 600w model no. ST60F

Seagate ST380013AS (74gig) SATA

 

System #2

DFI Lanparty NF4 SLI DR Expert (BIOS 12/7)

AMD Athlon64 X2 4400+

2x Leadtek 7800 GTX 512MB Vivo Extreme Edition in SLI

2x 1GB Corsair TwinX 4000PT XMS Platinum DDR500 CL3 T1

Creative Soundblaster Xi-FI

2x Western Digital 200GB SATA-II in RAID 0

21" IBM Trinatron

Altek Lansing FX6021

Windows XP Pro with SP2

CM Stacker 830

OCZ 520 Watt Powerstream

Razer Copperhead Mouse

Zboard Keyboard

 

System #3

DFI Lanparty UT N4 SLI-DR Expert (BIOS 12/07/2005)

AMD Opteron 144 @ 2.7GHz (9 x 300)

2x GSkill PC4000 @ 245MHz

2x XFX 7800GT in SLI @ 490MHz GPU clock/1.11GHz Memory clock

74GB Western Digital Raptor

Creative Soundblaster Xi-Fi FPS Fatal1ty

Thermaltake PurePower TWV 500W PSU

NEC ND4551 16x16 DVD±RW Dual Layer ReWriter

Thermaltake VA8000BWA Armour Super Tower

Thermaltake Bigwater Cooling Kit

 

Sytem #4

DFI Lanpary UT nF4 SLI-DR Expert (BIOS 12/07/2005)

AMD Athlon64 X2 3800+ @ 2.5MHz 1.42Vcore

2X PQI Turbo 2GB PC-3200 @ 228MHz

2x XFX 6600GT in SLI 500MHz GPU core clock/1000MHz Memory clock

Western Digital 160GB P-ATA

LG DVD+/-RW - IDE1

Antec TP II 550W Powersupply

 

System #5

DFI LanParty NF4 SLI-DR Expert (BIOS 12/07)

AMD Athlon64 X2 4400+ @ 2500Mhz 10x250

OCZ PC4000 GOLD XTC

2x XFX 7800GTX Extreme Edition (490MHz Coreclock/1300MHz Memory clock) in SLI (Arctic Cooling NV5 rev.3)

EnerMax 600W PSU SLI Approved

Creative Soundblaster Fatal1ty Xi-Fi FPS Edition

Fatal1ty Zalman CPU Cooler

2x SATA2 Western Digital 160GB Harddrives

 

System #6

DFI Lanparty NF4 SLI-DR Expert

AMD Athlon64 X2 4800+

2x XFX 7800GTS in SLI

2x 1GB G-Skill PC3200 2-3-2-5 1T

1x Western Digital 320GB SATA2

2x 160GB Hitachi SATA2 in RAID 0

Creative Sounblaster Xi-Fi Fatality FPS

PC Power&Cooling 1,000 Watt Powersupply

 

System #7

DFI LanParty UT nF4 SLI-DR Expert (BIOS 12/07/05)

AMD Athlon64 3700+ San Diego @ 2.8GHz

PC Power & Cooling Turbo Cool 510 Watt SLI Powersupply

1GB OCZ Platinum PC3200 (OCZ4001024ELDCPER2-K) @ 2-2-2-8

2x eVGA 7800GT in SLI

Thermalright XP-90 with Vantec Stealth 92mm fan

Creative Soundblaster Audigy 1

1x Western Digital 250GB 16MB Buffer SATA-2 Harddrive

Lian-Li PC-7B Case

 

System #8

DFI Lanparty UT nF4 SLI-DR Expert

AMD Athlon64 X2 4800+

2x Corsair TWINX Platinum 1GB PC-4000

2x eVGA 7800GTX 256MB

Creative SoundBlaster Xi-FI xTreme Music soundcard

2x 300GB Maxtor DiamondMax 10 7,200RPM Harddrives

Pioneer 16x Black DVD+/-RW DVR-101 - IDE

LiteOn 52x32x52 Black CDRW

NEC Generic Floppy Drive

Antec TruePower 550w EPS12V Powersupply

CoolerMaster WaveMaster Silver Case

Logitech 5500 5.1 Speaker Set

Windows XP Pro with SP2

Microsoft Media Pro Keyboard & Logitech G5 Mouse (USB)

 

System #9

DFI LanParty SLI-DR Expert

AMD Athlon64 X2 4800+

2x 1GB Corsair CS2 3-3-3-8

2x 7800GTX in SLI

OCZ Modstream 520w Powersupply

2x 250GB Hitachi T7k250 SATA-2 Harddrive

 

System #10

DFI LanPartyUT nF4 SLI-DR Expert (12/07 BIOS)

AMD Athlon64 FX-57 2940MHz 1.45vcore with Asus X-Mars Heatsink+Fan

4x CorsairXMS TWINX1024-3200C2 512MB @ DDR490 3-3-3-7 2.81vdimm

2x eVGA 7800GTX KO in SLI 515MHz Core clock/1405MHz Memory clock with Arctic Cooling NV5Rev3 Coolers

Creative Soundblaster Xi-Fi Fatal1ty

ATI Theater550 TV+FMTuner

2x Western Digital Raptor 36GB

1x Hitachi 230GB

3x Maxtor 320GB

HP DVD740i DVD

LG DVD-ROM

Aspire PFC-680W/EPS12v Powersupply

Windows MCE '05 with SP2

Lian-Li V1000B+ Case

 

System #11

DFI Lanparty UT SLI-DR Expert with 12/07/05 BIOS

AMD Athlon64 X2 3800+ 2.0GHz With Zalman CNPS9500 LED CPU Cooler

2x 1GB OCZ EL DDR PC-4000 GX XTC at 3-4-3-8 1T

2x XFX 7800GT in SLI

1x Western Digital RE2 400GB SATA-2 Harddrive

Creative Soundlbaster Xi-Fi Platinum

OCZ Powersteam 520 Watt Powersupply

Windows XP Home with SP2

 

System #12

DFI Lanparty UT SLI-DR Expert

AMD Athlon64 FX-60

2x 1GB OCZ PC-4000 Platinum

2x eVGA 7800GTX

2x Wester Digital Raptor 74GB Harddrive

Creative Soundblaster Xi-Fi Fatal1ty

OCZ Powerstream 600 Watt Powersupply

 

System #13

DFI Lanparty UT SLI-DR Expert

AMD Athlon64 FX-60

2x 1GB Samsung UCCD RAM

2x Leadtek 7800GTX 512B

Soundblaster Creative Xi-Fi

Enermax Noisetaker 600W Powersupply

2x 80GB Hitachi Sata-2 RAID 0

 

System #14

DFI LanParty NF4 SLI-DR Expert

AMD Athlon64 4000+ San Diego

2x 512MB Kingston HyperX KHX3200AK2 2-3-2-6

2x eVGA 7800GT

Creative Soundblaster Xi-Fi Xtreme Music

1x Seagate Barracuda 250GB SATA (ST3250824AS)

LiteOn DVD R/RW

ENERMAX Liberty 620Watt (ELT620AWT) Powersupply

LianLI PC-61 Case

 

System #15

DFI Lanparty UT nF4 SLI-DR Expert (BIOS NF4EDC07)

AMD Opteron 148 CABYE 0543FPMW or AMD Opteron 170 CCB1E 0550VPMW

2x 1GB DDR PC4000 Ballistix

2x BFG GeForce 7800GTX OC 256MB

Creative SoundBlaster Xi-Fi Xtreme Music

1x Western Digital 74GB Raptor 10,000RPM Harddrive

1x Western Digital 320GB Caviar SE Harddrive

Plextor PX-716SA Dual Layer SATA

Zalman CNPS9500 LED CPU Cooler

Thermaltake Hardcano 12 fan controller

Enermax Noisetaker 600W Powersupply

Thermaltake Armor Case

 

System #16

DFI Lanparty UT NF4 SLI-DR Expert (BIOS 12/07/2005) <--revision AA0

AMD Athlon64 3700+ San Diego E4

2x 1GB Mushkin PC4000 3-4-3-8

2x eVGA 7800GT in SLI

OCZ PowerStream 520W Powersupply

Creative SoundBlaster Audigy 2 Value

2x Samsung 80GB Harddrive in RAID 0

 

Description of problem: Computers are stable in Windows and during stability testing, but crash in a 3D enviroment such as games. The monitor loses signal and goes blank, while the sound begins playing a five to ten second loop. The only way to fix this is to restart the computer. Individual components such as CPU, RAM, video cards and powersupply, when tested in other systems work perfectly.

 

We have tried Forceware 81.95, 81.98, 82.12 drivers.

Also, nVidia nForce4 chipset drivers 6.53 and 6.70.

The 11/02/2005 BIOS appears to fix this problem, it is still being tested to see if the crashes have stopped.

 

 

Let me know if there is any other information you need Angry, and I'll send it tonight when I get home.

 

Edit: Added SkewdLogix and njack's systems to the compiled list.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got the same problem but it happens only very infrequently. I've been so busy at work the last few weeks that I haven't had time to deal with it but I'm definitely going to flash back to the 11/02 BIOS to see if that works.

 

Thanks for the info - I'll report back and let you know how the BIOS change works. BTW you can add my rig to the list you made earlier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem as well.

 

Computer:

DFI Lanparty UT NF4 Expert (BIOS 12/07/2005) <--revision AA0

AMD Athlon 64 3700+ San Diego E4

2G (2X1G) Mushkin PC4000 3-4-3-8

2 X EVGA 7800GT @ SLI

OCZ PowerStream 520W

SoundBlaster Audigy 2 Value

2 X Samsung 80G -SATA0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Note: my setup was on both; however, I do not remember how long it was on the 11/02 bios. Most of the problems seemed to happen more frequently on the 12/07. My new DFI LP Expert will be arriving within the next two days; I am starting with the 11/02 bios, and making sure that the floppy connector isn't causing a problem (which sounds more like a power supply issue more than anything; being that not everyone has the same power supply, I doubt this will have any influence on the issue).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just keeping you guys in the loop, still no crashes and i have been BF2 on the net for 3 hours now.That's 4 days without a crash and no monitor out of range signal.If it's still the same tomorrow after work i'd suggest everyone with this problem flash back to the 11/02 bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites
one question before i go to the 1st BIOS..

 

does it affect RAID? cause i am in RAID0...?

 

anything that might get affected besides BIOS settings?

No i'm also running Raid0 and it's fine, no problems after flashing back to the 11/2 bios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×