Jump to content
Sign in to follow this  
Oclock

New System Instability

Recommended Posts

I just built my new rig about 2 weeks ago and have been struggling trying to get everything to run smoothly. Its rather frustrating because I have tried just about everything in the forums. Here is what ive done so far: Installed hotfix, latest BIOS, latest official drivers, AMD DC patch. I had it overclocked to 240 x 11 and the problem is consistent from any clock, cpu or GPU. Something has got to be wrong here. All my games run mediocre, every 3 minutes or so skipping a frame or two. Sometimes even a BSOD or CTD, it changes everytime. I just cannot figure out what to do, i thought maybe it was my sound card, perhaps i should try putting in the Kar audio? Any help is appreciated greatly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i think i may have found the problem... i feel really stupid. I just realized i didnt plug in the floppy dongle to the mb. I suppose thats why my comp was freaking out on high loads? Well im going to do some testing, if anyone else has any other suggestions that would b great

Share this post


Link to post
Share on other sites

floppy shouldn't have anything to do with it

 

if you are having problems with a dual-core, you should search the forums for X2 or dual core gaming fixes (ie installing the AMD X2 driver + the Microsoft dual-core hotfix etc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

yea i have both the hotfix and the drivers installed and i have tried setting affinity, doesnt seem to do any good. Angry, the 12v/5v connection below the CPU doesnt have anything to do with stability?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i didnt remember too. My system seems to be running fine now that i plugged the last power to the mobo, i have to do some game testing tomorrow, now i have to write a spanish paper.... Idk what to tell you about BF1942 either, but my old computer used to hate BF2, and that comp wasnt that bad. imo EA games a just glitchy. I am also trying my UTT BH-5 OCZ's in the yellow slots to see if it improves. Hell at least i can still pull a 9100 on 3dmark05 without crashing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...