Jump to content
Sign in to follow this  
BlackEyedBoy

X2 4400+ CPU MAX 2.5GHz???

Recommended Posts

I've been able to get my 4400+ to 255x11 for 2.805 @ 1.35 x 104% its 34C idle and 46C load when its dual prime stable at the settings in my Sig for 45+ hrs including playing WC3 at the same time :), If i bump it to 1.375 x 104 I can get 260x11 but core 0 chokes on p95 after about 3 hrs, so its close but I think it may have maxed out w/out better cooling than my TT Big Typhoon. It just doesn't seem like a worthwhile investment in Water or phase at this point at 2.8 seems good enough for 24/7 usage, I haven't fiddled w/ finding my max memory speed yet and have just been using a divider to keep it stock.

 

Edit: its runs 2.7 w/ Stock volatage

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've hit a wall at 2700MHz, I've put mine at 246x11 for every day use.

2750MHz is the absolute limit it goes, I would love to hit 2800MHz but it just doesn't boot. My stepping is CCBWE, and temps aren't what's limiting it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, after sevaral months of testing, I have finally managed to oc my 4400+. Doing a dualprime @ the moment on 265x10x5 @ 1.56Vcore. I did have to put my mem on the 9/10 divider.

 

Found out that my problem was the temp of my PWMIC. Since I build in my wc the airflow around the PWMIC was not good enough. Build in an xtra fan. And now my cpu will oc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nice - i am going to change my case starting next week

i have all the WC parts ready now - where excatly did you put a extra fan for the PMWIC - i am still a bit confused where that is on the board - :) would you have a pic of where i should put a fan to cool mines also - i plan on trying to go to 2.8 once i get my setup WC'ed -- of if i cant go past whats in my sig - at least it be much cooler at max speed - but i do want to cool the PMWIC also - thats still a bit high right now

and i have alot of fans --

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems on 1.56 Vcore FSB 265 is not going to pass prime. Set the HTT back to 4, but no luck. Set the FSB back to 262. Priming for 6 hours now.

 

And with my mem on 1:1.....

 

Edit: It just failed prime after 6 hours and 29 minutes.

 

Need some advice now. Should I up the Vcore (temps are 39-40 during prime) or is my HTT @ 5x the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

same here 2.550 to be exact @ 1.52v

running 11 * 216 now @ auto with RAM on 5/4 divider, which gives me 267 on the ram, 2.375 on the processor and still a working C&Q:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

currently working my way through overclocking procedure and currenly @ 235Mhz passed Dual 32Mb Super PI.

 

I had to adjust voltage to 1.35V * 110% = giving me about 1.48V.

 

Still pushing it for more but temps are starting to creep towards 48 on cpu and 63 on PWMIC - more fans needed i think.

 

Will keep posted about how i get on.

Still Ram to test after this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

for me going from 1.25 to 1.55 was not worth the effort for only 125mhz more. (from 2375 > 2500)

I rather leave my Vcore on auto and leverage lower voltage (1v when idle) and lower temps (less fans)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am not sure why you need to raise the VCore that hight to get 2.5 - i am able to get 2.5 stable with 1.4v on my x2 4200 --

 

my max OC is in my sig with 1.5v -- thats the max stable i was able to get - i try it over once i put in my DD WC parts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×