Jump to content


Photo
- - - - -

OMG, Made a break through! (sorta)


  • Please log in to reply
324 replies to this topic

#1 charlie22911

charlie22911

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1687 posts

Posted 21 November 2005 - 04:08 PM

i found that CPC is on in the U400S-AL bios by default, which means that i can run 230x11 at 1t! however i cant change it to 2t for a good FSB overclock because the only way i can change it is in windows and it locks up when i try. im curently usind CBID latest version to change timings, all but CPC work.

i would like some help in trying to unlock these options in the bios because it may have something to do with dual channel running so badly in these boards and if we can find a way to disable it then mabye we can fix the problems for everyone (and i can use my 2nd stick of 512Mb ram :D).

is anybody willing to help me?

screenie of CBID, CPUZ timingsclock and sandra mem bench:

http://img.photobuck...ie22911/CPC.jpg

i hope to find a way to unlock these timings since everyone knows that dual channel 2x512MB on NFII is hard to do with CPC on...

#2 Mazon

Mazon

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts

Posted 21 November 2005 - 07:17 PM

Hey Charlie, I had no problem getting mine to run 1T after I got some new ram. Running 2x512 Ultra-XL Pc3200 in dual channel at Cas 2-3-3-11-1T 2501Mhz @ DDR454.8x11. If I try to change CPC with CBID it also freezes like yours. When I change it I do it in the bios, why can't you change it in the bios?

#3 Guest_Tmod_*

Guest_Tmod_*
  • Guests

Posted 21 November 2005 - 07:32 PM

is anybody willing to help me?


Do you have a link to the bios you are referring to?

Are you going to test a modded bios?

Tmod

#4 TheGeekMistress

TheGeekMistress

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 658 posts

Posted 21 November 2005 - 08:24 PM

i can't change my command rate to 1T or 2T in windows either. i get a lock up when i try to change it in CBI as well. you're only hope is to find a modded bios that opens up the command rate in the bios.

#5 benbaked

benbaked

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts

Posted 21 November 2005 - 09:14 PM

yeah i've got mine running dual channel 1T @ 240fsb... it runs great, just needed some time to burn it in for a few days at 3.2v

#6 medianOCer

medianOCer

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 posts

Posted 21 November 2005 - 09:43 PM

Hey Mazon,

Looks like Charlie was talking about doing such with an U400S-AL, instead of an Ultra Infinity and which it looks like you were referring to the BIOS option related to it.

#7 TheWizzard

TheWizzard

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 683 posts

Posted 22 November 2005 - 01:12 AM

hmmmz :cool:

#8 medianOCer

medianOCer

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 posts

Posted 22 November 2005 - 07:18 AM

Hope my post didn't sound like I was showing anyone up..? Was hardly the intent, just desiring to inform. :angel: Apologies if it was taken in such a manner.

#9 TheWizzard

TheWizzard

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 683 posts

Posted 22 November 2005 - 07:24 AM

no no. none taken :)

#10 medianOCer

medianOCer

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 posts

Posted 22 November 2005 - 07:54 AM

Thanks.

#11 charlie22911

charlie22911

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1687 posts

Posted 22 November 2005 - 10:51 AM

yes, i am infact talking about the U400S-AL.

Tmod, glad to see you, i am willing to try a modded bios, here is the link to the one i have ATM:
http://us.dfi.com.tw...U400SAL1130.ZIP

funny thing, i cant boot 2.6Ghz but i can bring up the speed in windows using CBID to 230x11.5 and bench all day long, havnt tested prime stability yet...

#12 TheWizzard

TheWizzard

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 683 posts

Posted 22 November 2005 - 12:02 PM

Hmm, that's strange indeed. And if you raise the vcore a bit?