Jump to content
Sign in to follow this  
noktekniq

horrible overclock, 4400+ not worth money!

Recommended Posts

In Genie Bios

 

230

auto

16 16

Auto

100

disable

1.500v

1.300v

above VID 110%

1.30v

1.70v

2.6 - 2.7V

+0.3 if not 3.2V = enabled

 

DRAM Config

 

200

enable

2.5

4

10

4

16

19

3

3

2

3

1552, 1560, 1816

auto

enabled

auto

0

Level 7 or 8 (Weak 4 or normal 4 in 704-2BT bios)

level 2

8ns

normal

6ns

256

disable

16

07

disable

 

can't get anything higher then this. i tried 245xAuto and stuff with around 1.55volts of ram and still couldn't get it to boot correctly. any suggestions?

also dual core is running so hot even with a xp-90 with panaflo on the sucker. 1.5v maybe runs at 60C. is that suppose to be right?

 

i gotta say even with the score of 3dmark05 to be in the 7500 zone im not satisfy

 

don't you thinkt he 4400+ is a horrible overclocker compared to the toldeo version of the 3800+?

Share this post


Link to post
Share on other sites

dont forget that Oc ability varies from CPU to CPu evin if theyre the same type.

ive heard of people getting crappy results and then re-ordering a second CPU of the exact same model and BLAM!! they get good overclocks.

looks like you might have had a crappy OCing CPU mailed to you. sorry. but dont give up. someof the other more experiance Members might have Ideas.

My first guess is its the CPU temp. yours looks like its running pretty high. you shouldnt be getting anywhere near that high of CPU temps. that might be the problem right there.

mabee you got the Cooling block on wrong. or mabee something as trivial as a small hair got inbeetween the block and the CPU. ive heard of such things so its not too far fetched.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried a lower multi?

 

my 4400+ wont post at above 220mhz @ 11x (auto) multi

 

Dropping it down to 10x helped loads - currently stable with 3 day prime95 on both cores @ 2.5 :) - (which is the least oc i would expect from this cpu taking into account most peeps oc-ing these chips are hittin 2.6)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i can only get to 250x10 on mine... doesnt mean its a waste of money, i just got unlucky...

besides the 3800+ is the venice core not the san diego core, it is dual 3200+s not dual 3700+s

Share this post


Link to post
Share on other sites

its seems the 3800's clock higher. the high one on the OC database was 2805. would that mean its out gunning the 4400 at 2650ish? or would a 4400 running at 2650mhz out do a 3800 at 2805mhz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got mine at 2.684 somin and its fine primestable for around 10 hours when it was with stock cooler but got xp-90c now. Still got high temps. Might of done the lapping wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Earlier this morning I downloaded D2OL (drug design and optimization lab) client to the two computers I have. My 4400 at 2706 simply rocks, period. When My P4 830 is finishing up with two candidates, the 4400 is already in the middle of the 6th candidate.

 

Then of course some candidates need less time to complete. :nod:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have my 4200+ at 2.7ghz right now, stable, 1:1 with 2-2-2-5 timings, its a great overclocker :)

 

Also, those temps are WAY too high imho!! You might want to look into reseating your heatsink!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...