Jump to content

Need help just got NF4 SLIDR and PCI RAID wont boot


Recommended Posts

I just bought a NF4SLIDR, and i am in the process of installing it so i can update the bios and do fresh install. So i plug in my pci raid card which has raid windows and that is where my drives sit on, but the board dosent seem to boot from it. Partition magic norton ghost sees it fine.

 

I dont know what to do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just bought a NF4SLIDR, and i am in the process of installing it so i can update the bios and do fresh install. So i plug in my pci raid card which has raid windows and that is where my drives sit on, but the board dosent seem to boot from it. Partition magic norton ghost sees it fine.

 

I dont know what to do?

 

So you are saying you have a raid array setup from another motherboard, and you are trying to transfer that raid array to the sli-dr board?

 

If this is the case, is raid enabled in the bios? Can you see it in boot priority?

 

Give us details about this, i'm confused.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the two raid drives WD800JB's are on the PCI RAID controller ITE IT8212F

and it detects in ghost, partition magic, can install windows but as soon as there is first reboot it dosent continue, it just will not boot and load to windows cd again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the website for that controller card. I've run into the same problem with other controllers when moving arrays from one box to another.

 

Normally the rig should boot from the logic chip on the controller then initialize the array and continue. It looks like the BIOS is not seeing the controller as a boot device so the array is never initialized.

 

There is the possibility that the controller doesn't play nice with the nF4 chipset. You might have to install the controller and array back in the original box and update the controller BIOS to get it to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This description is different that your earlier posts.

 

Are you trying to install the OS from a slipstreamed CD? If so, try an install from a stamped OS CD and see if you get different results.

 

the two raid drives WD800JB's are on the PCI RAID controller ITE IT8212F

and it detects in ghost, partition magic, can install windows but as soon as there is first reboot it dosent continue, it just will not boot and load to windows cd again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im backing up all my stuff now to do fresh raid array. One thing though, They are PATA drives so, if i dont use the PCi card, ill have to use mobo, and then i will have two dvd drives on slave that would suck for raid.

 

If i put my dvd drives on the PCi card, then it wont boot from CD. barghh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...