Jump to content

new NF4 sli-dr build - just as I expected :)


Recommended Posts

I just installed the mobo, cpu, ram, vga, fans and floppy in my Lian. Connected all the cables and power. Press power on the Lian and guess what

 

IT BOOTED :) In the BIOS now. Gonnakeep you all updated. Am so happy the red leds didnt stall - i was gonn have a heart attack if this didnt boot. :sweat:

Share this post


Link to post
Share on other sites

had a mild heart attack. Bios would not flash.

 

1. Floppy cable upside down lol

2. Floppy #1 corrupted. Would not boot at all - i.e. boot to flash bios program

3. New floppy working

 

:) Im gonna be up all nite at this.

 

Ive been there and done that..lol..

 

GL with your new rig.. You bought some nice parts so you shouldnt have any problems..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai caramba I am having these small small miniscule probs. The stupid atx power plug was kinda lose so it was resetting all the time instead of powering down when I turned off the machine.

 

Gonna memtest this baby for 2 hrs now so will update in a bit. DFI rocks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats why I put a smiley. I have been waiting 2 weeks for my psu and got it today. These past 2 weeks Ive been reading and reading this forum and was like oh oh ... my dfi board will surely have probs.... but i simply gave myself grey hairs hehe

 

Am running memtest now. Booted off memtest cd and letting it run automatically. Anything specific - in terms of settings - I need to set to "really" test my 512x2 OCZ memory?

 

Thanks,

CD

Share this post


Link to post
Share on other sites

It should with the way you smacked it with the correct/compatible pieces.

 

dispersiongun

DFI Rookie

 

 

Join Date: Aug 2005

Location: Redondo Beach, CA

Posts: 4 I just did a build too, and booted up first try, no hiccups so to speak. Good luck!

__________________

Case: Antec P180 Silver

PSU: 520watt OCZ Powerstream

CPU: amd 64 3200+ venice

Motherboard: DFI Lanparty NF4 UT Ultra-D

Memory: 4x OCZ 512mb pc 3200 ddr 400 ram

Graphics:NVIDIA geforce fx 5500 dual head

Optical: samsung 16X Dual Format/Double Layer DVD±R/±RW + CD-R/RW Drive

Optical: 16x sony dvd rom

Cooling: 3x Antec 120mm case fans, Zalman 7000 Al-Cu heat sync

Storage:western digital 160gb ide

Storage:western digital 200gb ide

Display: 2x Dell brand 17inch LCD E173FP at 1280*1024

Sounds: Logitech z-3e 2.1 speakers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am running memtest now. Booted off memtest cd and letting it run automatically. Anything specific - in terms of settings - I need to set to "really" test my 512x2 OCZ memory?

 

Thanks,

CD

 

Good work Clint :)

 

These are the bios settings I was given (by an OCZ rep over at bleedinedge) to test the VX

 

In Genie Bios

250

auto

16 16

8

100

disable

1.450v

1.300V

above VID 113%

1.30v

1.70v

3.3V

 

Dram Config

200

enable

2.0

02

06

02

10

16

03

03

02

03

0908 or 0780

auto

enabled

auto

0

Level 8

Level 2

8ns

6ns

256

disable

16

07

disable

 

I use the orange slots, although most people say they have had better luck with the yellow.

 

Snook

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...