Jump to content

jonbriggs

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About jonbriggs

  • Rank
    New Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    California, PA

OCC

  • Computer Specs
    xClio 2000 Supertower
    Phenom II x4 965
    Gelid Tranquilo
    Gigabyte GA-890XA-UD3
    2x2GB XMS3 DDR3
    ASUS EAH4350
    320GB Hitatchi Deskstar
    2TB Samsung Spinpoint
    Corsair tx750w
  1. I don't know about you guys, but I think this looks good to me. Lesson learned; check the RAM voltage.
  2. RAM voltage. Winner. Once this OCCT finishes, I'll post pix.
  3. Even though the RAM tested fine in memtest?
  4. yes, I reapplied. Idle temps are running in the low 30s at idle, and like 45ish when I actually can get a load on the machine. But if I try and do an OCCT benchmark, it'll lock...
  5. Hello All, I started out at the end of July hunting around on Newegg, looking to start a build with enough juice to run everything, and look decent in the process... So I spent about 1000 dollars, and got started, reusing the drives out of my old computer(s). Phenom II x4, MSI mainboard, integrated graphics, 8GB OCZ RAM... the computer ran perfectly. CPU temperatures, at 3.4GHz, under full load, ran a wonderful 40o C. CPU temperatures, at 3.4GHz, at idle, ran a wonderful 25o C. All is good. Then my mother wanted a desktop computer, so we bought some new stuff. Assembled her new computer: Antec Sonata III MSI 785GT-E63 AMD Athlon II x2 7850 BE Stock AM3 cooler (came with the Phenom) 8GB OCZ RAM 750 WD Caviar Green Antec Earthpower 500W PSU Machine runs great, no problems. Put my new machine together again: xClio 2000 Supertower Phenom II x4 965 Gelid Tranquilo Gigabyte GA-890XA-UD3 2x2GB XMS3 DDR3 ASUS EAH4350 320GB Hitatchi Deskstar 2TB Samsung Spinpoint Corsair tx750w Tried installing Windows 7. Failed. Again...Failed Again, got deep enough into windows, tried installing drivers machine locked up, Failed. Went in and underclocked to 2.0 Ghz Success. Reset the Multiplier to Auto. Web browsing? Runs fine Typing papers? Runs fine Playing Flash/java based games? Runs fine. Playing Music? Runs fine Start a stability Test? System locks. Try to recode video? System locks. I thought might have been a RAM issue. Downloaded latest version of memtest. 0Errors. Checked all connections onboard. Reseated external cards. Tried again. Same deal. Thought it might have been voltages. Sought help using the Google machine. Found an interesting thread: HERE... Checked my voltages with AMD OverDrive. They are well within reasonable specs. But, I need to at least be able to use this computer daily, being in college and all... The only thing I can seem to find consistant is that when the machine is subjected to a load, it locks up. If music is playing, it plays the last like 25 frames over and over again, The displayed video just stops. The only thing that does work is hard rebooting the computer…. Please help… Jonathan Briggs
×
×
  • Create New...