Jump to content

guyrichi247

Members
  • Content Count

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by guyrichi247

  1. Ive been put as 4.79GHz but im only at 3.79 Could you change it please
  2. Whats so different about the Intel Xeon chips? I know they are designed to run on servers but are they very different from i7 processors?
  3. Is it new RAM you have put in? If so then it could be faulty RAM. If you have only clocked you GPU then I dont think it would have any effect on the CPU stability (could be wrong) Have you changeed any of the voltages on the RAM?
  4. What do you mean set BIOS to 1066? Is this memory frequency? or something else?
  5. I have exactly the same...is it actually a problem?? It doesnt seem to affect my Pi values at all
  6. I had some faulty OCZ memory recently but no company has zero faults on their components I would go with them again
  7. i7 processors natively support crossfire - its some that dont have the nvidia nForce200 chip that supports 3-way SLI. eVGA motherboards are brilliant I have x58 SLI LE and its a great mobo to use!
  8. I have the 902 There are three 2-pin leads for the; Power switch, HDD LED and Reset switch - is that what you have? From what you are saying I gather it is different which is quite strange =/
  9. I thought one of my friends was making it up when he told me about this =/ I thought it was like having a 10-bladed razor. And is there really any point in having 48 cores? Seems that the core cloocks will be much lower and lower voltage too if it uses less watts. What effect will a slower clock speed but more cores have? Processes will have to be split between cores so surely quick bursts of data or large amounts of data will be slower? Either way this chip is crazy!!
  10. From what I have heard megahalems are about the best and a decent price. I use the CM V8 I love it, it looks awesome and keeps my i7 920 to ~60 under load at 3.8GHz (after i bought some decent TIM and applied it correctly ) There are only reallya couple of degree difference between the top coolers and depends on how well you set the h/sink and your ambient temps. I have my window open all the time as it drops temps by 5C
  11. I run with an antec 902 - brilliant case, lots of room and my case temp is 21-23degrees and my i7 920 idle is 27degree on air. The case gets a little noisey when all fans are full but its just the movement of a large amount of air but tbh all fans on medium is sufficient - only 3degrees hotter and very quiet Lots of space to hide cable behind the mobo and room for 6HDD's and 3 Disk drives. Plus it looks good when sat on your desk
  12. Well it could be your mobo, are you able to try all your other components in another comp? IF not try RMAing it again and hopefully that will work. If you havent increased any voltages then it should be alright And does it POST? Or just stay blank with just the fans on?
  13. One of the stick seems to be unable to get to the rated settings which is a bit of a bummer. Thankfully i have until thursday to return them within the 28day refund time Im gonna get some different sticks as i can get better RAM now for the same price I got these...anyone suggest any? Budget of
  14. I have tested everything stock and the RAM came up with an error after about 10 minutes. I tried upping the DRAM and QPI voltages but this seemed to have no effect on reducing errors. Im guessing I have some bad RAM so Im going to test each individual stick seperatly to see which is the culprit as it only seems to have errors within the 4thGB of RAM when testing (I run 5 instances of Memtest - each 1GB).
  15. prime crashes straight away on blend, i tested the RAM and it came up with errors (memtest) but the RAM is at stock settings...i gave it some more juice and still got errors =/ Does that suggest that my RAM is faulty? Or would my CPU overclock have some effect on it?
  16. I was wondering whether my computer is stable...I can run prime 95 for 10+ hours without a problem at 1.25v (i7 920) OC'd to 3.8 on small FFT's but when i set it to large FFT's it has fatal errors on all cores within 10 seconds. I also get a problem with super pi - i can complete all calculations fine apart from 32M which is non convergent on the first Loop. But when I try and complete on of the previous ones e.g. 1M it comes up with the same message although 20secs before hand it was perfectly fine... Im pretty bamboozled by this odd behaviour - is my system unstable (i doubt due to processing of video files and 10+ hours prime without errors) or is there a problem with compatibility or just the software itself??
  17. Cheers for the link but as was said, they wont handle the kind of current I will be putting through it lol I would be interested in doing it myself but I dont have the faintest idea where I would start. Ive been on the PICAXE webby and I was wondering if their components would take the ~50W that the fan requires...and which of the components would have to be heavy duty
  18. This happened to my mate and the power supply broke which killed his mobo and RAM at the same time. I dont know if this is the case with you because you still have a light come on. Are you able to test the RAM cpu and gfx in a different comp to rule out the possibility of them creating the problem?
  19. You will know if the motherboard POSTs by the 'Beep' after you first turn it on ( Power On Self Test) TBH im not sure what is wrong but do your fans always come on even if your computer wont start up?
×
×
  • Create New...