Jump to content

longtan

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

About longtan

  • Rank
    New Member
  1. Thanks everyone for your help . I recieved my board back Y/day and am up n running again . All the best & thanks again !
  2. DOH sorry didnt see that u have any PCIe slots to test it with
  3. Just out of curiosity , try putting your video card in second PCIe slot .... I did that with my board , although i still had to RMA my board , the board "worked" if u could call it that with GPU in 2nd slot ..... if it did it would rule ur vid card out.
  4. Hey RGONE , any donations to the childs education warmly welcome ....Unfortunately not tax deductable lol . Im sure he could handle an extra sata drive or two or three ....
  5. Got in contatc with DFI taiwan who advised me of a mob to send the motherboard to in victoria... Advised them of my help here on the forum and the techo agreed and advised he'd hotflash my bios for me... yessss.. So now my DFI motherboard is safely tucked up in a foam box travelling interstate for some minor heart surgery . The joys of being a proud father lol
  6. reminds me of a joke i heard bout an italian guy who goes deep sea fishing and his boat starts to sink , anyway he radios the coast gaurd who say that they'll send over a fokker friendship .... anyway the fisherman calls em back n says ...i dont need ur F$%king friendship i need your bloody help : ) All the best guys ill tell you how i go !
  7. LMAO - At least someones gettin a laff at my expense matie! .... Me thinkest it is time to consult the oracle ...
  8. having a quiet attack of tyretts syndrome here lol .... A hot flash of my BIOS CHIP OMG ! Where in Heck can i get that done in Sydney Australia lmao ? Or should i RMA the board ?
  9. thanks for your help . Ran MEMTEST for 10 minutes - on first stick of RAM it had posted one error at that point continued running , then the monitor went black . not sure y ? possible power management setting ? Put second stick of memory in , and the machine reboots continuously with it in there.... How do i manually input the RAM BIOS settings ... Overclocker newbie here
  10. I have a PS2 Keyboard connected as well as a PS/2 Mouse. And would you believe it after hooking in a "known" good IDE cable , I have succesfully got the TMODS disk to be read , im currently running MEMTEST can hardly believe it ! How long do i leave this running before i stop and try to progress on by connecting the rest of my devices up ?
  11. 1. Cleared CMOS. 2. installed 1st stick of ram into DIMM 2 (Orange). 3. first boot – nothing. Long beep .Black screen Machine does not post. One red led lit 4. swapped in a 2nd stick of ram into DIMM 2 (Orange). 5. second boot – nothing. Long beep .Black screen Machine does not post. One red led lit 6. Swapped Graphics card from PCie slot 1 to PCIe slot 2. 7. 3rd boot – Lan party flash screen comes up , can get into BIOS screens. With GPU in 2nd PCIe slot. 8. Load optimized defaults. 9. powered OFF Machine. 10. Connected DVD player to IDE controller 2 as MASTER. 11. Rebooted machine. Machine came up as follows Main Processor : AMD HAMMER Family Processor – Model Unknown Memory testing : 1048576K OK Primary IDE master : None Secondary IDE master: None Secondary IDE master : DVD DUAL GO-W1616B VER A089 Internal phy Sata 3 : None Internal phy Sata 4 : None Internal phy Sata 1: None Internal phy Sata 2 : None Warning the boot devices have been changed BBS boot priority will be affected. Please enter setup to check. BIOS date : 01/25/2005-NF-CK804-6a61FD49C-00 12. Rebooted machine with TMODS disk in DVD player – goes through to verifying DMI POOL DATA….. backup CMOS …… OK! Machine doesn’t read information from the CD installed. This was successfully however tested on old machine. So I know the CD is okay. 13. Went back into BIOS and made sure the DVD player was first priority for booting from. Saved & exited from BIOS . 14. Rebooted Machine. 15. Machine now comes up with TMODS DFI BIOS FLASH & UTILITIES CD menu . But PC locks up and I can not tab thru the menu options. 16. Rebooted Machine 17. Came up with corrupted characters on the Monitor. Still trying to get access to TMODS CD but the screen keeps locking up on the menu. 18. Swapped DVD player/Recorder with CD burner from Old working system to rule out the DVD player. 19. Rebooted machine. Hanging on 2 red lights . No beeps, nothing posted onto Monitor. 20. Left powered off for ten minutes refired PC , get thru to TMODS DFI BIOS menu machine locks up again. 21. Disconnected CD burner – Connected up just 3.5 inch floppy . 22. Booted into BIOS - Changed boot up sequence so that Floppy is first. Floppy seek enabled. 23. Saved and exited. 24. Rebooted machine which hangs again on a blankscreen , one led lit and no beeps. 25. rebooted again after waiting ten minutes This time I get flashing blue & white boxes ( similar to old dos cursor) flashing on screen. Then comes across with Main Processor : AMD HAMMER Family Processor – Model Unknown Memory testing : 1048576K OK Primary IDE master : None Secondary IDE master: None Secondary IDE master : None Internal phy Sata 3 : None Internal phy Sata 4 : None Internal phy Sata 1: None Internal phy Sata 2 : None Warning the boot devices have been changed BBS boot priority will be affected. Please enter setup to check. BIOS date : 01/25/2005-NF-CK804-6a61FD49C-00 Ive put the latest BIOS onto a floppy using the DIAMOND FLASH image from DFI website. Ive tested the disk by putting it into my old machine and seeing if it would read the disk and it did . I'm wondering if I should or should not attempt to FLASH the BIOS at this point? As you can see i have had a squillion problems with it. Im not sure how long the flash should take as i have not done that before. Any help appreciated.
  12. Just tested my TMODS disk on ol Billie ( after golf club in caddyshack ) and lo n behold it works ... can Run MEMTEST till the eight degree , put it back into Chucky and reboot. Screen is blank , wont display anything . Hmmm tried resetting the vid card back into the primary PICe slot ... still nothing . This has turned into a nightmare on elm street 27 n half. checking for magnetic filings or maybe i just got magnetic blood....
  13. arghhh this machine is freakin me out now... this board could becaome a frisbee.. I went to the DFI site and managed to grab the latest BIOS NF4LDB14. i created the Diamond flash image of it , using the procedures they give. n tested it on my ye olde faithful socket A still workin PC ... No worries it booted up from the floppy. ( so i know that the diskette is ok ) . Went back to my CHUCKY ( Fiend from hell ) and tried to start the sucker up .. no cigar.. So because i havent been able to get very far i say what the heck , n change the memory sticks . ... ok now i can get into the BIOS ... Changed settings to get to boot from floppy... no worries . saved that reboot machine .. it gets to the floppy and then just reboots again , and again , and again and again ....
  14. K i already burned the TMODS BIOS CD and have it here in my hot little hands . I boot the puter up and i get the menu for the BIOS CD , however the PC is lockin up on it... IE i cant scroll down the menu lists
  15. Also , under genie BIOS for this BIOS version ... Memtest: Hit delete on 1st screen=> Enter Bios=> Genie BIOS (top option right column)=> Enter. Arrow down to last item = > Marvell GIGA Lan Control enabled.
×
×
  • Create New...