Jump to content

naddie

Members
  • Content count

    174
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by naddie

  1. Nope - just crashed on the 3rd run. I also want to say that at default settings in 2005, it will run multiple times without a problem. that means no anti-ailising and no filtering.
  2. That would be correct, and one of the reasons I chose an older PCI card to start the build up before my PCIe card came. So far, looped tests of 2001 and 2003 are running great all day. I am doing 2005 right now. I noticed that I still had http://www.dfi-street.com/forum/editpost.p...ost&p=35089650% CPU Throttling enabled, so I disabled it. I wonder if that is what caused the issue. I also re-downloaded 2005 just to make sure it's not the copy of 2005 itself. So far, It's running okay... but I haven't done a 2nd pass yet ( I am updating you guys live). On a side note, at 1024x768, 4x anti-ailising and anistropic filtering produced a score of 6583.
  3. I understand. I work as a tech-on-the-go, so I have lots of spare parts. Unfortunately, because the move to PCIe was relatively recent (and I have yet to encounter a mainstream PC in use right now that has PCIe video card), I do not have any PCIe parts at all in stock. At my full time work place, we have Dells that have PCIe slots, but they are not occupied by any video cards, since they use an integrated solutions from Intel. I ran 2001, and it works fine - I should have left it looping though, seeing how it probably doesn't really stress the GPU as much as say 2005. I will do that when I get back home from work. And 2003 was being downloaded last I checked, so that will get installed when I get back as well. Haven't checked, but I wonder if the PCIe slot can turn up the voltage a bit like AGP can. I may try that if that option is available before I excercise the "get another PCIe videocard" method.
  4. naddie

    Dual Lan Connections why?

    incorrect - bridging it will not increase bandwidth. You will need 2 NICs that support bonding, and even then they would have to be the same make/model (or at least the same make anyways, depending on how the manufacturer designed their products). Intel and 3Coms are big on this. And usually they are on the more expensive server-level NICs (costs around 50-100 bucks each). The bridging in XP Home/Pro allows for 2 dissimilar networks to communicate. So that means sharing an internet connection, or bridging two local subnets together so that the two different networks can communicate with each other.
  5. I'll try the 2001/2003 versions first. Then I will find a way to secure another decent PCIe 3D video card (hopefully another GeForce so i don't have to reinstall the drivers). It would be an insult to take my PC somewhere - cuz I'm a techie myself. but as a techie, I know that there are well known issues with ANY hardware and hardware combos, so I thought I might air it out here and see if there are any other suggestions other than I tried. eVGA has a lifetime warrantee, so I'm not too worried if I have to RMA.
  6. Unfortunately that is the only PCIe card I have, and no one I know has a PCIe card either. When I first built the machine, I had to borrow an old S3 PCI video card (4MB, woot!) just to install everything (I was impatient, lol). Then when the video card came, I installed it. Don't worry about the above story - it's just that - a story to tell. I only used that setup to install Windows to OC and check for stability issues before my PCIe video card arrived. After it arrived, I popped it in and reformated the HD and reinstalled WinXP. I just finished reading your thread about Prime95, and now I feel I am in your position, but not as dire, since my Prime and Memtests passes with flying colors. The fact that 3DMark05 is crashing makes me worried about playing real games on that machine until it is resolved. Just in case, I am running memtest right now, and will download and try out 3DMark 2001 and 2003 tomorow. thanks for the quick reply, btw.
  7. naddie

    OCZ or G.Skill for 2G OC?

    Me too! Well, mine can only go 262. What was the lowest timing you can get away with at that speed?
  8. naddie

    How do I clearn CPU/

    Good to know. So if I have heavy gunk, I'd use acetone first, then "rinse" with alcohol?
  9. I'd like to know that too - what is the effect of turning on CnQ when you have an OCed CPU? As for my max CPU clock and min voltage, I am currently at 2620 MHz at 1.50 * 107.3% (around 1.61v). It seems much higher than yours, and I dunno why. Anything lower and it just won't pass. My temps are nice, though - even at this voltage. I am getting 49*C under load. BTW, what is that fan/voltage monitoring program on the left? Where can I get it? ALso, for MBM users, what motherboard profile do you pick? Our specific NF4 boards are not on there!
  10. naddie

    nF4 Memory Advice (updated 14/11/06)

    It's official - my max freq is 275 MHz at 2.71v for my G.Skill HZ sticks! memtested overnight, no issues. That means whatever my CPU can OC to, these sticks should be able to keep up at 1:1 ratio. BTW, timing is 3-4-4-8, and when I find my final freq I will use with my CPU at 1:1, I will try to reduce timing. Currently, it looks like I will be at 262 Mhz x10 (2.62 GHz CPU)
  11. Ahh... you mean hard drive LEDs. Well, when I plugged them in just to check, none of them lit up except for power. The CD-ROM LED is actually not indicitive of the mothebroard's condition (unless it keeps searching for the CDROM drive, which may cause the LED to blink or glow on some models). I hope you get your problem fixed!
  12. After getting my memory speed down (after all this expermenting, I found the max speed), I tried to now do the same with my CPU. However, when I attempt to put it in a higher multiplier (resultant is only around 2 GHz, which is near stock speed for the CPU), my CPU wont boot, and the nbridge's fan keeps occillating from high to low. The LED diags show 3 LED, then 2 LEDs, then 4 LEDs blinks twice, then goes back to 3 LEDs, then 2 LEDs, then 4 LEDs blinks twice, and the cycle starts all over. I tried to use the "Safe Boot" jumper according the manual, no go. So I tried the full CMOS jumper reset proceedure, and no go there either. Is my CPU toast? Anyone I can fall back to, or do I have to bite the bullet and buy a new CPU?
  13. Currently running a Manchester core at 2.61GHz stable with 1.65v. I am trying to lower it to 1.6v just to see if that will prime stable. It dropped from 52*C load to 49*C load from just the voltage drop. I hope it is stable, though! Is 1.6v and 1.65v safe for the manchester core? The temps are pretty balmy, not too hot, but I'm more afraid of frying the chip or other damage.
  14. naddie

    maximum safe voltage?

    I had 1.65v for a Manchester duel core, and I got 2.61GHz and 52*C load. I lowered it to 1.6v to see if I can prime stable. The temps dropped to 49*C load. I wonder what the Manchester duel core voltage should be max. I dont want to fry this chip. If you guys are playing at 1.5v, I wonder if that is because it is a single core or would it be the same for a duel core setup. Should I be under 1.6v? Perhaps 1.55v? BTW, it's a x2 3800+ Rev E4
  15. BTW, what do you mean by "cpu leds blink"? As per the rules, a complete list of what you have in your rig, and perhaps your location as well (Bville?) Is the Expert the only one with the diag LEDs?
  16. Well, I set affinity and that didnt' work. I copied the exe to a different folder and ran them from different folders, and that worked. Thanks! I find that Prme95 is the same way. I should have known that that super pi is no different.
  17. I've read here by Angry that SuperPi is good to use for the mini-test portion of OCing the CPU. However, not sure if he used an x2 for it, because mine would only load around 50% of the CPU. It looks like it uses about 80% of one core, and 20% of the other. When I try to run 2 instances of SuperPi to get 100% load, I always get an error from one of the instances: NOT CONVERGENT IN SQR05 While the other instance continues to run. This is also true at complete stock settings. So is this error because I am running 2 instances when I am not suppose to, or is my system unstable even at stock voltages/speeds?
  18. What are your voltages set at?
  19. Oh, im such an idiot - what I thought was the BIOS reset was actually the internal speaker jumper. DOH! The RED jumper was it, and after I jumpered it, it works fine. -_-; Albit all my CMOS settings were lost (except for the saved banks).
  20. You know, I didn't even have the front panel lights connected, so I didn't notice.
  21. I purchased my Seasonic 600W here: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16817151025 But at the time, there was a $30 MIR. BTW, do you have any pics of the modified FM121? I am not very hand, and am afraid to dremel it, lol.
  22. naddie

    How do I clearn CPU/

    I'd stick with Acetone and Alchohol, thanks. BTW, what's the difference between the two, and why do we need both? Ive always been just cleaning with alchohol.
  23. I am currently using the nvidia sata raid, a 300 GB HD on Primary PATA, and my NEC 3550A DVD recorder on Secondary PATA (both masters). Should I uninstall the SW IDE as well?
  24. Make sure you are using the oranage slots. Some active cooling to the modules will help (I have an SI-120 HS/F to cool my CPU, so that large 120mm fan also cools my memory). And of course, try to turn up the voltage a bit. Mine is at 2.71v. Also, if you haven't done so already, relax your timing to 3-4-4-8. These memory modules are garanteed at 250MHz, so anything above that is gravy. Try lowering the freq to 270 Mhz if all else fails. My methodology is to decrease by 10 MHz and loop test 5. Then if all else is good, I'd increase by 5 MHz to see if I can find something inbetween. I use whatever is stable from the last test (if it works 5 Mhz higher, I 'll go with it, if not, i fall back the same 5 MHz), then run a FULL test. If that fails, I turn up the voltage. If that fails, I lower another 5 MHz, and bring the voltage back to DFI's stock voltage (2.66v). I currently use 2.66v as my low voltage, and 2.71v as my high. I probably won't go any higher because Samsungs seem to not respond to anything higer than 2.8v (and can sometimes react worse to the higher voltages).
×