Jump to content

delemon

Members
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by delemon

  1. Hello all, I recently disassembled my PC to apply new TIM (MX-2) to my CPU, NB, SB, and PWM, and added some heatsinks to my CPL chips. When I reassembled my PC, I was getting stuck in a continuous reboot loop. The system gets as far as POST code 26 before reboot. I currently have one RAM module installed in the yellow slot closest to the CPU (green slots give me a C1 boot error). One vid card installed, one keyboard, no HD, no CD-ROM. All power connections are plugged in (24-pin, 8-pin, and both floppy connectors). TRUE with a Yate Loon and one smaller 80mm exhause fan are currently plugged into fan headers on the mobo. Running the 12/24 Bios, and I have done a CMOS clear. Any ideas?
  2. Update: Swapped my RAM modules from the green slots to the yellow, 88 code went away. Running SPi at 340x10. Btw, has anyone else noticed a really high pitched squealing noise coming when under full load?
  3. I was recently running through some overclocking sessions to slowly work my way towards 4GHz on my Q6700 and I've apparently got myself into some weird BIOS issue. I was happily priming and checking SPi at 333x10, 333/800 RAM, all other settings to auto (timings and voltages) with the exception of NB voltage, being bumped up to 1.4(something), two notches up from default. When I decided to kick my FSB up to 340, after I rebooted I got error code 88. I was able to clear the error by using the clear CMOS jumper and then removing the mobo battery, this will allow me to boot and gives me a CMOS checksum error (or something, mentions bad OC as well) so I can either F1 to continue or DEL to enter BIOS. Regardless of which option I choose, when I reboot the next time (either from saving new BIOS settings or from the Windows desktop) I once again get the BIOS code 88, and I have to re-clear the CMOS to do anything. I've tried using Winflash to update to the LP35DB07(11/07) BIOS, as well as, Tony's BTP35B07(modded 11/07), and LP35DC05 (12/05 beta). All of them show the same behavior. Should I try awdflash? I think I may have a FDD lying around which I could use if anyone thinks it will help, or I could always use Tmod/Logan's CD. Currently my system has power removed, clear CMOS jumper set to 2-3, and the mobo battery removed. By the time I get home from work it'll have been out just over 12 hours. Any suggestions? Please don't hesitate to ask if you think I may have left out some pertinent information. Thanks!
  4. Success! Turned out that even though I'd disassembled the RAID on the Nvidia controller, it apparently left some sort of info on one of the drives. Once I split the RAID, I booted to an XP disc, used that to wipe all info on both discs, then recreated the RAID. Once that was done, then Vista saw the RAID correctly when the appropriate drivers were loaded.
  5. NF4 SLI-DR. Been trying to install Vista Ultimate on my Raid-0 with zero luck. Currently only have my two Hitachi 160GB drives plugged into my nvraid ports 1 and 2. DVD plugged into IDE port. 300GB stripe defined in nvraid, healthy. When I boot into Vista install, it only shows "Disk0 Unallocated Space 153.4GB" which is exactly the space of one drive. I've tried loading the 15.01 (international) Vista32 drivers, and the 15.08 Vista32 (English), as well as the RAID drivers posted on the DFI web site. I've tried loading them off my usb drive, off a secondary HD, and integrating them into my Vista DVD using vlite.I must be doing something wrong, as my RAID worked perfectly fine in XP. There must be something different or a specific order to driver loading on Vista that I am unware of, or I'm a complete feeb. Can anyone help? Thanks
  6. Just wondering if any of you out there are aware of this program? http://retailedge.intel.com For those that don't know, employees of certain eligible retail chains working for depts directly associated with computers are offered a great deal on these packages of CPU, mobo, and Vista Home Premium. I was wondering if there was anyone here that qualified, or if anyone has a friend or co-worker that would qualify, that I could use their employment status to get in on this deal. I'd be willing to give away the included Vista Home Premium (32-bit and 64-bit keys) to anyone that would be willing to help me out. Thanks!
  7. Wish I knew if it would fit on an SLI-DR! I have a SI-120, but was thinking of throwing my Opty 148 into a backup system so I'd want to get something for that (or put my SI-120 in there and replace on my main rig). Did you notice if it made any difference in cooling your NB/SB or RAM at all? Being as large as it is, I can't see how it couldn't help a little.
  8. Has anyone seen one of these in action?? This thing is an absolute beast to look at. The only review I could find at this point is here at Modders-Inc.com. Seems to run about $35-$50 or so depending on vendor.
  9. I just recently ordered one from this site Uxcell.com. They have some Ipod knockoffs and several other variations. I should know in about 2 weeks or so how mine turned out. I ordered the black Glacier. Here is a forum that deals with these guys so you can read up on issues (good and bad) that people are having. Personally, for <$60 for a 2GB flash based player with an FM tuner, decent sized screen, and the ability to use a Nokia cell battery (Glacier Model only), I figured I really couldn't go wrong. I'll keep you updated once mine arrives.
  10. I just found this while searching on the Egg for something else. Lite-On SH-16A7S-06 SATA DVD burner for $36 (significantly less than the Plextor SATA). Anyone seen these yet or had any experience with one? I'd love to replace my current Lite-On (move it to another system) and would prefer to go SATA as that is my last legacy IDE device.
  11. Greetings to all! I may be selling my 7800GTX to my roommate so he can run SLI, so I am looking into a single card upgrade that will be able to match or exceed the 7800GTX. I'm not giving him much of a break, but still a break, cause I have an exact match manufacturer card, same rev, and same bios. So, what single-card solution should I look for? Maybe in the $200-$300 range. I have no brand loyalty, and I play all sorts of games from UT2004, FEAR, Obilvion, Doom3, UO (hehe), RoL, RoN, AoE3, etc, etc. Second question is about RAM. I'm currently using the RAM in my sig, but I'm thinking it might be a good idea to make the jump to 2GB before prices get much higher. Anyone know of any current deals on 2GB kits that can handle an Opty 165 Overclock (320x9, 150 divider seems to work for me at this point). Thanks! Ryan
  12. Only Chico I'm aware of is in Northern California, about 2.5 hours from me.
  13. My CCBBE 0615DPMW that I picked up retail from ZZF is currently running at 329x9 (2880MHz) on 1.45V on air. Seems pretty solid there(OCDB entry). I am slowly lowering my voltages, then I'll try upping the clock to get over 2.9GHz
  14. DFI LANPARTY nF4 SLI-DR (4/06BTA BIOS) AMD Opteron 165 CCBBE 0615DPMW 2x512MB Kingston HyperX PC3200 KHX3200K2/1G (BH-5) XFX 7800GTX 256MB, 91.47 drivers, stock clock/mem 2x Hitachi 160GB SATA hdd (8MB cache) Lite-On SOHW-1213S OCZ PowerStream OCZ520ADJSLI ATX 520W Power Supply ========== [b]Genie BIOS Settings:[/b] [color=red] FSB Bus Frequency............................. - 320 LDT/FSB Frequency Ratio....................... - 3x CPU/FSB Frequency Ratio....................... - 9x PCI eXpress Frequency......................... - 100Mhz CPU VID StartUp Value......................... - Startup CPU VID Control............................... - 1.45V CPU VID Special Control....................... - Auto LDT Voltage Control........................... - 1.20v Chip Set Voltage Control...................... - 1.5v DRAM Voltage Control.......................... - 3.2v[/color] [b]DRAM Configuration Settings:[/b] [color=red] DRAM Frequency Set............................ - 150=RAM/FSB:03/04 Command Per Clock (CPC)....................... - Enable CAS Latency Control (Tcl)..................... - 2 RAS# to CAS# delay (Trcd)..................... - 2 Min RAS# active time (Tras)................... - 6 Row precharge time (Trp)...................... - 2 Row Cycle time (Trc).......................... - 13 Bus Clocks Row refresh cyc time (Trfc)................... - 16 Bus Clocks Row to Row delay (Trrd)....................... - 03 Bus Clocks Write recovery time (Twr)..................... - 03 Bus Clocks Write to Read delay (Twtr).................... - 02 Bus Clocks Read to Write delay (Trwt).................... - 03 Bus Clocks Refresh Period (Tref)......................... - 3120 Cycles DRAM Bank Interleave.......................... - Enabled DQS Skew Control.............................. - Auto DQS Skew Value................................ - 0 DRAM Drive Strength........................... - Auto DRAM Data Drive Strength...................... - Auto Max Async Latency............................. - Auto DRAM Response Time............................ - Normal Read Preamble Time............................ - Auto IdleCycle Limit............................... - 256 Cycles Dynamic Counter............................... - Disable R/W Queue Bypass.............................. - 16 x Bypass Max.................................... - 04 x 32 Byte Granularity........................... - Disable(4 Bursts) [/color] ========== Prime95 + 3dMark2001SE + CPU-Z + Everest 2.20: http://www.weaveroffates.com/images/ocimages/DC-opty-320.jpg 3dMark2003: 3dMark2005: 3dMark 2006: Aquamark 3: http://www.weaveroffates.com/images/ocimages/aqua-dc.jpg ========== short description: 320x11 @ 2880Mhz, Vcore 1.5v 2-2-6-2 @ 3.20v vdimm
  15. I've had OCCT fail on me when it reported a CPU temp of 85C. Opteron 165, 320x9, Vcore is 1.5, ambient is about 21C right now, and I'm using an SI-120 w/ Panaflo fan. No way in heck I ever reached 85C. No idea why it read that high.
  16. Quick Results from my 165 CCBBE 0615DPMW: 320x9, 1.5Vcore (2880MHz) 150 Mem divider, 3.2Vdimm (240MHz) So far, I'm SPi stable, Prime stable, and will be making an OCDB entry later today once I finish 3dM03,05,06.
  17. Most places I have run across tend to treat the orange slots a little more favorable. I don't know that there is a particular best though, as I can't get my RAM stable in the orange slots at 250 1:1, but they are very solid in the yellow.
  18. open up the task manager, and under the "processes" tab, right click on the super_pi process, and the bottom choice should be "Set Affinity"
  19. I had already seen the thread about running prime like that, but nowhere have I been able to see how to run two instances of OCCT. I did find a thread over at xtremesystems.org that suggested creating a second account on your system, and running one instance for each user at the same time. While that seems to be running ok at the moment, I think I'll likely just set it up to Run SuperPi on CPU0, and OCCT on CPU1, then reverse them for the second tests. That way both cores are running full blast under the same user on the PC, and both are tested equally. Does that seem reasonable? EDIT: When running one instace of OCCT under each of two users, it errored out saying that my CPU temps got too high and when I click OK, it siay tha tOCCT encountered an error and had to shut down. Before it shut down, I looked at the last recorded temp and it showed 90C! There is no way in heck that my CPU got up that high, so something must be wrong with my installation of something. Anyone have any ideas or is running SP32M and OCCT at the same time good enough?
  20. Hey all, Just picked up my Opty 165 and started to OC it today after taking my Opty 148 out. I pretty much know the OC Guide inside and out with as much as I've had to refer to it, but one thing has escaped me. When OCing a dual core CPU, I know there is a setup to run dual Prime, but for finding the CPU max, are we also to be running two instances of SuperPi, and then two OCCT, setting CPU affinity for each core? Or are they run seperately, one at a time, with CPU affinity set individually? I'm dual SuperPi stable (320x9 so far) (one for each core, running simultaneously), but was wondering if i should do the same for OCCT as well? Thanks!
  21. I know there aren't any guarantees as to stepping when purchasing from a large online store, but I just got a retail Opty 165 CCBBE 0615DPMW from ZipZoomFly, placed my order last week, shipped out Thursday night, and I got it this morning. YMMV though.
  22. Woohoo! I got lucky twice so far this morning... lets see if it holds for a third time! I caught the FedEx truck with my new Opty 165 right at the FedEx place, so I didn't have to wait (luck 1!!). Luck two came when I opened my retail 165 I ordered from ZipZoomFly last week and saw it was a CCBBE 0615DPMW!! Going to be taking out the 148 in my sig and swapping today! Will post back with results!
×
×
  • Create New...