Jump to content

nealh

Members
  • Content Count

    203
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nealh

  1. I have been using this PSU for about 6 weeks now...see sig for system specs I have what seems to be an odd issue..when I attach a cable with 3 4pin molex to my sunbeam fan controller, one to 1655 dvdrw and SH-S183L dvdrw sata drive using a adapter(or when i had my H22N dvdrw which is IDE)..I could not always boot...it would get to detecting IDE drive and hang.... if I unconnected the Benq...everything was fine I went ahead and used a direct SATA connector for the SATA drive...goes directly to the PSU now But it seems using all 3 of the 4 pin molex ...caused an issue..using just 2 of the 4 pins was fine...one to fan controller and to one of dvdrws(either the Benq or H22N)..but if all 3 molexes were used I could not always boot could it be a bad modular cable.... a bad psu?? BTW...prior to RMA my first RD600...I was 20 hrs blend stable on P95 with the setup below(I stopped P95..there were no failures) and using the cable with all 3 molexes in use( I booted ok that time)..so I figure the PSU has no issues being stressed....
  2. I do not think so as people use AS ceramique on cpu's all the time..there is no epoxy in it
  3. I have noticed on the SLI DR if I set everything to auto on vcore except the startup vcore to 1.55...I get a higher vcore...auto everything usually in the bios is 1.33..auto everything except startup vcore..I get 1.38 in the bios My 170 0550 vpmw will run xp at 2800 at stock vcore but I have to run a very low divider for prime 95(ie 100 divider)...my chip runs very hot...idles with BT at 37/38C I was able to run 10hrs of large fft with 2700 and ram at 225(Gskill ddr 500) and max load temps hit like 48C interestingly last I ran at 2800 with ram at 254(9/10 divider) ...cant recall now the vcore 1.4v...encoded for 10min which would die in Prime95..yet it was at 100% load on both cores with temps at 51C
  4. wow..sorry the thread asks about overclock speeds but I think it is important for people to know if there is an issue Mind you I am not blaming the ram per se but MY combo of hardware stuff I have run mine at 260 mhz for 4.5 hrs blend dual prime95..I stopped for other testing Opty 170 DFI SLI-DR BIOS 704-2BTA FSB - 260 LDT - x3 CPU/FSB Ratio - 10x Vcore - 1.375 X 104% LDTv - 1.30 CHPv - 1.6 vDIMM - 2.6 DRAM Frequency Set - 200 (DRAM/FSB:1:1) Command Per Clock (CPC) - Enable CAS Latency Control (Tcl) - 3.0 RAS# to CAS# delay (Trcd) - 04 Bus Clocks Min RAS# active time (Tras) - 08 Bus Clocks Row precharge time (Trp) - 03 Bus Clocks Row Cycle time (Trc) - 07 Bus Clocks Row refresh cyc time (Trfc) - 13 Bus Clocks Row to Row delay (Trrd) - 02Bus Clocks Write recovery time (Twr) - 02 Bus Clocks Write to Read delay (Twtr) - 02 Bus Clocks Read to Write delay (Trwt) - 03 Bus Clocks Refresh Period (Tref) - 3684 Cycles DRAM Bank Interleave - Enabled DQS Skew Control - Auto DQS Skew Value - 0 DRAM Drive Strength - weak4 DRAM Data Drive Strength - Level 3 Max Async Latency - 8.0ns DRAM Response Time - Normal Read Preamble Time - 5.0ns IdleCycle Limit - 256 Cycles Dynamic Counter - enable R/W Queue Bypass - 16 x Bypass Max - 07 x 32 Byte Granularity - Disable
  5. what batch number ..ie last 3 numbers on third line
  6. that is normal since the post screen is based on divider, ie 1:1= DDR400 so eve nif you run 260mhz like me @ 1:1 it says DDR 400..your fine Dng29...last night I moved my ram back to yellow slots always worked better and 2 cold boots with no issues..no clod boot(no warm boot issues either ..ie after enter bios and rebooting) BTW I have found OCing too much even if stable can sometines give boot issues
  7. my cold boot issue...turn on PC..It will post top line of Bios...AWARD BLAH, BLAH and either hang or reboot.. if I get to cpu ID and ram amount..I boot and run fine My ram has blend for 4.5hrs at 2600/260 ram 2.6v 3-4-3-8-1t...I stopped it to test other settings I personally think it has to do with 704-2BTA bios and my mobo
  8. so you are using the stock 623 bios?..never flashed? -1 ..works with almost all ram -2 better for BH5 ram?? -3 works great with TCCD/TCC5 hmm..I may flash to 623-1 and seewhat happens thanks BTW not only sweet ram but very nice cpu..2850 wow also are you uisng the orange or yellow slots?
  9. what bios...623 -1, -2 -3...does not look like you are running 704-2BTA based on using level7 vs weak 4 very nice ram you have..congrats
  10. very nice mine are 0603 as well but it seems 260(maybe 265) are the max you are first or 2nd that hit 270+ on 0603
  11. are your chips 06XX on serial ..that is first 4 numbers?? what bios and settings if you would please Right now I am running 265 [email protected] 2.6v and will run Prime 95..quick test on memtest86 1.65 threw no errors in test 5( as very quick screen)
  12. OK...I am still running 704-2BTA, do not want to flash again right now running [email protected] 1.43v in bios and 1:1 ram @2.6v ram 260 3-4-3-8-1t used Gskill tech setup, wk 4 level3 now if I boot cold this am...bios posted on screen no nothing else, reset, posted and booted= cold boot?? also had a warm reboot issue coming out of bios setup.... what I did was set startup vcore to 1.55v from 1.5v ... this may help, also noted if ram was at vdimm 2.7v less issues with a warm reboot [email protected]:1 is very nice but I have a nice new 170 0550 VPMW sitting in retail box waiting for TT BT to arrive as my SI120 is not working as well as removing it a few times.... I hope to hit 2800 but this presents some issues as will not be able to get ram even to a stock speed unless I use 9x vs 10x....so this ram purcahase was kinda a waste..since I have some crucial valueram that will do these speeds..oh well FWIW my 170 0546 XPMW will do [email protected] hrs small and large dual Prime 95 but since my SI120 is no longer keeping temps same underload the cpu is getting over 50C and heat is now a factor...2 weeks the SI120 max temp with cpu at [email protected] was 49C after 15hrs of dual prime..have screenshots to prove it...but now temps hit mid 50S and it craps out whe ni removed my SI120 today and reseated, I had placed a very thin layer of AS5 across cpu and found the good part of the center of HS had no AS5 meaning there was no contact with the IHS over part of the core!!!!! anyway, reseated and used dab in center method and temps quickly hit 49/50C again and just stopped prime95 no reason to see temps cont skyrocketing rise so backed down to 2600/260 on the ram
  13. For me I am getting the cold boot on 704-2BTA bios (orange slots) at vdimm 2.5 and 2.6 with 3-4-4-8 or 3-4-3-8 I ran for a couple days on 623-2 (yellow slots) @2.6v 3-4-4-8 no cold boot issues...looks like I need to go back to 623 bios and see what happens
  14. what are the auto settings..????DRAM strength, data strength and ???? I need to try this..orange or yellow slots I am wondering if the newer sticks like a bit more vdimm....as I noticed 260 3-4-3-8 @2.6v has a cold boot issue(even 260 3-4-4-8 has at 2.6v) for me anyway..on 704-2BTA..I always used 623-2 bios and yellow slots at 260 3-4-4-8 with no issues.....weird I am running orange 260 1:1 3-4-3-8 at 2.5v and will see where I end up tomorrow
  15. you are first person I have seen with 06xx get to 270 I have tried alot of settings, vdimm..at 270 I awlays error at 98/99%
  16. Previous posted said 265-270 is typical....I have not seen anyone at 270 with HZ that has SPD of 3-5-5-10 It appears from reports by one user who has bought several new sticks that CPUZ SPD=3-5-5-10(GSkill tech at XS this is too allow initial post for mobo) seem to perform less when when OCing....some are having trouble hitting 260..the stick that SPD 3-4-4-8 OCed better My experience with this same new stick..0603 date from newegg 623-2 bios ..yellow slots seems fine at 260 and 2.6v(seemed ok with one try at 2.5v)....anything above with tinkering and memtest errors out as well as orange slots 704-2BTA bios..orange slots...tried varied of settings at 2.6v in bios and everything at 270 fails....260 fine in fact I will be testing more but I have used Gskill tech setting but 3-4-3-8-1T IMHO if I could not 270 or 280 no real benefit above 260 anyway becasue you would need a divider, if you are lucky to get a cpu to run at 2700-2800..so the ram will run between 245-250(and you maybe able to tighten to 3-3-3-8 or better) It seems the newer sticks are not hitting 270+..this check DFI thread where alot of people are reporting trouble I asked the GSkill tech about OCs on newer stick but he seemed offended..I was not asking for guarantee but what he was seeing....but got UCCC does 260-280 Personally..too many settings to change and do not want to spend a month and end up at same palce if they are pretty much stuck at 260
  17. Pretty disappointed as well....I hoped for 270-280 but the newer sticks look like crap...3-4-4-8 timings are ok anyway even for 250 I would hope to get 10% more but doubt it I ma going to flash to 704-2BTA and eve ntry -1 version since Gskill tech over at XS likes it best
  18. Gotsa not very impressed with this ram...seems like 260 is ok but I will really have to tinker to get over if I am lucky..I thought 270-280 was pretty likely but does not appear to be the case I got sticks dated like 0603***...SPD 3-5-5-10, I ma bought them last week from newegg
  19. huh...I saw someone post they thought the newer ones..ie 3-5-5-10 were ocing better... who knows oh well so you had 4 sets of 3-5-5-10 and one 3-4-4-8....how high does you best set go???
  20. yes 3-5-5-10 is normal on the newer modules ..Gskill tech has stated this to be the case like previous member posted to make sure it will boot ok at default, in some bios..when speed was set lower the bios recognized it at tighter settings than 3-4-4-8 and there were issues
  21. supposedly like 100C....temps are ok cooler may help to keep system temps better look here: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1299017 I did this and it lowered PWMIC temps about 10-12C
×
×
  • Create New...