Jump to content

soke73

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by soke73

  1. what kind of ram ya have?.. brand and speed (example: pc3200 or pc3500) ?
  2. try this... that board shouldnt have a prob reaching a 217 fsb.. first off all is that 2600+ with a locked multi? if youre trying 217x11 @ 2.38 - tough to achieve on air cooling. if you can change the multi, try lowering it to 9 or 10 with the 217 fsb. also it is recommended that you run your fsb / mem async, so try to adjust you ratio to 100%(a7n8x bios)
  3. thanks alot, that's it.. seems as though my friend never installed the mobo drivers.. i did as eva said and problem solved.. i was able to set 8x agp and enabled the fastwrites..
  4. Specs- P43.0C MSI 865PE Neo2 Saphire 9800Pro 128 Western Dig 74Gig Raptorsx2 Raid0 Corsair twin CMX512 pc3700 Hi, I can't enable the 8x agp or the fastwrites in the smartgart utility. For some reason after i reboot it defaults back to off on both settings. Is anyone familiar with this problem. Checked Bios setting but nothing there to configure agp or fastwrites.
  5. soke73

    Cat 4.3's

    i was over my buddies yesterday while he was away.. foolin around with his pc (that i put together) i noticed that he still had cat4.1 drivers for his 9600xt.. i was bored so i decided to update the driver set to the new cat4.3's.. but before that i wanted to see the difference in 3dmk03 scores between the two drivers.. so on my first run (no oc'n) i scored 3785.. downloaded and installed cat4.3.. reboot and then ran 3d.. to my shock i scored somewhere in the 2500's.. WHAT!!.. that sucked.. i got a minimal decrease(10-15 the most) myself with my 9800pro.. but 1200 points.. something wrong.. first thing i did was shutdown.. started up and ran again and to my relief it was back to 3762.. again a small decrease... you might have done it already but reboot and run it again... just sounded like the same situation i was in.. * my fault.. missed the part about BFV.. maybe a fresh install of windows with new drivers would be best... its late
  6. 4x/8x aa/af : 32.375263 / 72.484558 / 156.327896 fps -- Score = 72.583603
  7. my stock timings were 2-2-2-5 at 333Mhz. in order for me to hit 400fsb, i had to loosen to 2-3-3-6. seen the posts that that state optimum precharge is 10 or 11. i put it to test on my rig with sisandra.. i did not see any change or increase in mem latency scores at all.. will another bench show improvement?..
  8. $2.26 per gallon/super(selfserve) @ mobile in staten island ny..
  9. new scores with cat4.7 drivers
  10. same question here.. should us non-XT owners need to upgrade(no overdrive). also i don't have any issues now with 3.10... if it aint broke, don't fix it.. -150~300 pts in 3dmk03.. yuck!!
  11. try this... you say that your mobo is a rev 1.04... check to see if there is a jumper on mobo for cpu_fsb.. i think your stock jumper setting is 266/333.. switch the jumper to enable support for 200fsb.. i just installed same mobo for friend except that it was a rev2.0 so it came stock 266/333/400..
  12. ah ha.. check this out my friends... today i just finished putting together a friends new system together. it was time to upgrade his ol' dell pIII 933mhz/512mb pc133/gf3 ti200 64mb.. mostly a gaming pc for americas army 2.0a and bf1942.. he had a budget of around 500$(a guess an engagement ring will do that.. i dunno)so i went to newegg and came up with something that he should be happy with and also perform.. he is keeping his 19' dell crt and key/opti mouse. went to newegg and here's what i came up with: 90.00 - asus a7n8x 49.00 - xp1800 t-bred oem (i gave him my stock hs/fan from my xp2400) 72.00 - wd 80g 8mg 54.00 - allied case w/ 350w ps 107.00 - 2x256 kingstom hyper-x pc2700 169.00 - sapphire ati radeon 9600xt $545 shipped to nyc and it arrived 1/9 and i put together today 1/10 the point of my short novel here is that i heard that the new athlons/bartons are coming with locked multi's, but you can +- fsb.. this particular chip was a 0344.. locked.. ok np.. well upon first boot i went into bios and did the proper adjustments for user defined settings.. and low and behold i was able to change the multi!!! wow was the nforce2 ultra chip set that can unlock this.. cool.. so i was attempting to try to sync fsb with ram and try 166*10 at first.. reboot.. before detecting ide'z this message i never saw before comes up and says that i cannot change the speed settings,(something along those lines)stopped responding.. reboot.. samething until i changed it to 133*11.5.. 11.5 being the stock multi. i was able to install xppro and then changed the fsb to 166.. looks like multi's are locked boys and girls... some of us have classics on our hands.. cherish them.. i'm out to sleep '05 - athlon64 3200+ baby
  13. i went with the standard ATI Radeon 9800pro 128mb for $298 shipped to nyc from newegg... I could of spent a few $ more on other brands such as hercules or the new sapphires with upgraded stock cooling.. but i'll upgrade the cooling myself with some of the options that are out there.. noise is not much of concern.. play games 95% times with the headphones on anyway. i'll check on those ocz ramsinks / vantec fan card the vantec iceberg 4 sounds cool, but only comes with 4 ramsinks.. maybe i could buy another 4 from ocz?... what do you think?
  14. thanks for the reply, ok.. i was trying to stay away from modding my new card, just a little nervous about screwing up a 300$ card. i checked out the vantec iceberg 4 and it seems that its not that difficult to install. has anyone added a vantec iceberg 4 on the ati's?.. and if so: 1. how was installation 2. cooling perfomance, current oc of card from stock. appreciate the help....
  15. wassup all, getting my new ATI card (bye bye nvidia) hopefully tomorrow(1/8)from newegg. from what i understand these cards run hot. was thinking of some cooling solutions like the zalman or the TT. been reading some reviews on the vantec fan card. seems like an easy way to cool a vga card, instead of the process needed to install the other 2 vga coolers from zalman or TT. from the reviews, the vantec fan card seems to do a good job of moving the hot air away from the vga, i got 4 case fans by the way so i think i could move that hot air out. tell me what you guys think
  16. wass up all... hey anyone heard about some of the differences in the Stepping Codes for the barton 2500+... from what i read somewhere else (thats why i question it and ask some of you guys/gals) that there is a certain "good" SC (that if system permitting) can instantly run 200mhz fsb out the box... put it this way.. it sounded like to me that some early models of the 2500+ could have problems runnin a 200fsb... the preferable SC for the barton was AQXDA 0315 . lookin to upgrade soon. newegg has retails goin for 90 bucks. dont plan on keepin the stock hsf by the ways.. i would be real upset if my proc comes and i cant get a stable 200fsb out of it.. i'd go nuts tryin to figure out why ya know.. anyway some input would be great as always
  17. staten island road runner cable connection.... i usually get 1.7kbps ~ 2.1kbps download and 345 ~ 375kbps upload... connected another pc via a router (pIII 800MHz) for a Enemy Territory game server. I can get 14 players to join with virtually no lag. not badd for cable
  18. ok.. try this. i'm not exactly sure which corsair xms you have(C2 have diff timings than the LL even though its pc3200).2 sticks or one. regardless, try to put your memory freq in the bios to SPD. also for your memory timings, try it first on the OPTIMAL setting, for stability purposes. as far as the cpu freq - try a low setting first like 200 X 11 = 2.200. just try to boot up and get to windows. before you look to do some serious oc'n, try to get stability first. check that out. suggestions?
  19. from what i understand, those timings he has are for the memory to run at 434MHz. currently his fsb is at 200mhz(400Mhz). could be some conflicts there. corsair has diffrent timings on there 400mhz modules. what IS your memory freq. in the bios set to jokn?
  20. thanx bro.. also i just checked the max cpu freq in my bios. looks like i CAN go up to 300mhz too. increments of 1 all the way up also. nice.
  21. i failed to mention that i was in the market for a processor upgrade, like a barton platform chip. although the ones that you mentioned like the 3000+ and the 3200+ are a bit pricey right now. so what you are saying is that, lets say a barton 2500 would not be able to oc up to the standards of a pc3700 memory. reason being is that they're pretty cheap right now.
  22. wassup all just looking through the corsair xms site yesterday and noticed that they just launched there new pc3700(233.5X2 = 467MHz!!) xms twim modules. and looking down the road to upgrading my system, memory is a big issue especially with the rapid increase in speed these days. basically i was wondering would any thing amd currently has, be able to run at a fsb of 233+ and would my current mobo be able to run at those speeds. currently i don't even a setting that high in my bios. let me also say that corsair did run tests using p4 and I875p canterwood mobo(blahh).. so don't even know if its amd friendly yet. any ideas.. (oops, meant to put this the memory section)
×
×
  • Create New...