Jump to content

Aarrggimapirate

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Aarrggimapirate

  1. This is definately not a good thing when MBM warnes me that my chipset fan has reached 70C and I look over and it is not moving. Did it burn out? I currently just rebooted and I am at 68C right now.
  2. My new Dell 5605 speakers only have a Yellow , Light Green , and Black plug-in. And the Karajan audio module does not have thoose colors? Is the left side of the module the 5.1 side?
  3. Is there a reason why raising the special would be differant then just raising the vcore to what the special calculates out to be?
  4. Should I raise the vcore or raise the special vcore percantage? I have heard that you should use the % raise and not the vcore, but im not sure. Anyone know which one is better to raise?
  5. Im retarded nm, you can change it in genie options . Thanks for the hint.
  6. Just saying all I have seen is voltage bios mods, for the most part anyway. Have not got deep or looked past the surface of bios modification though. Sorry if I was unclear. Let me check really quick on that MAC changing in the bios, because if so then im just retarded (not like we didnt know that already but...)
  7. Can you change your MAC address with your bios? I have not dabbled in bios modification yet, but it seems like you can just set voltage controls?
  8. http://www.ultimatebootcd.com/ best util ever, sorry if its already been posted
  9. My PC passes all tests thrown at it for stability, but when I try to play half life 2 or doom 3 it will stutter at first, and then stop. Is this normal? I thought it was just caching stuff to ram etc... When I got BF2 and started playing it wierd things happen, one time I load it up everything will run really smooth but at the beginning i may have some lag like in doom 3 or half life 2 and then it smooths out. Other times it will stutter along for a long time. Stutter as in freezes the frame for half a second and then goes on. I am getting good FPS 40+ usually at [email protected] no AA med textures high everything else. Anyone else get this problem? My vid card is only 128mB im thinking this may be the problem. I was thinking of selling the vid card on ebay for the price i paid for it and geting a GTX for like 450$.
  10. What about these? http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820227210 260$ before 27$ mail in rebate. So 233$, pretty nice. DDR400 [email protected]
  11. Thank you, I am now using Johnny Lee (http://sp2004.fre3.com/download.htm).
  12. Like winamp, IE etc... It doesnt slow down my computer much, just wondering if it adversly affects the test if you run other stuff with it priming away.
  13. Maybe post some super pi 1m, 2m, and 32mb benchies? Just wondering the diff between 2t and 1t
  14. Try this, place mobo in case (with backplane). Place HDD in case. Place CD/DVD rom in case. Place both ram sticks in mobo. Mount CPU with your as5 and hsf. Load that bad boy up. Run through memtest86 once just to make sure your mem is good. If not trouble shoot till you find the bad one and get new ram. Hell if you buy a dual channel kit just give them ram back you dont even have to find out what stick is bad! Load your OS. Find a good bios for your application, load that up. Do test #5 for like 3 days straight in memtest86 on your ram, and then prime out your cpu. Start slowly overclocking.
  15. And this is my outcome. The temp on the mobo seems a little hot :. I have 3.4V on the ram. I have stabilized this setup with superpi 32mB, and im going to prime all tonight . Stock cooling on CPU. I have a heatspreader and fan on the ram too keep it nice and cool. Im surprised my ram can go 2-2-2-8 at DDR460. 29m 16s is my 32mB superpi time, fastest I have been able to get. I can clock my cpu up to 285HTT, and prime it for 13 hours with no errors. But every time I run 3dmark at that speed it will freeze, so I droped it to 280 and it doesnt anymore. Kinda wierd.
  16. I got that from newegg, should be here in a couple of days. Seems just what I need to cool my ram, thanks .
  17. Hahah, upped my voltage and got 285HTT x 9 stable 12 hours prime95. I gave it .12 more Volts and it stabilized :. It was at 1.36V, and now it is 1.488V. Im getting peak temps of 52C on stock cooling (that is under prime95). Idle, like right now, it is 38C.
  18. I upgraded to the newest bios on the dfi main page(6/23), and now I have my ram at [email protected] on DDR390 with a ratio, my HTT is 260mhz. Is 260mhz FSB x 9 on a Venice 3000+ above normal? My stock cooling is running around the same temps as it not being overclocked. I have not given it any extra volts either .
  19. Hmm, ok I found out one problem. Whenever I use divider 120 or 140 memtest86 shows my RAM as being on a 1:1 ratio with my FSB, even though I used the divider. And my ram can not go that high :. So I found out also that 100, 133, and 150 show it to be what it is suppose to be in memtest86, BUT I still cant load up to windows. What im going to do is switch my 3/10 bios with a newer one, and see if that fixes the problem. I have verified that my computer is stable at a divider of 100, and a multi of 9x on a FSBof260mhz. Here is the pic : http://server2.uploadit.org/files/Yanking-oc2.JPG , sorry for it being chopped up my host will only allow it to be 200kB. I have also tested my RAM at 200mhz DDR400 [email protected] for 11hours, and it has passed. I have done 8+ hours on Test #5, and it has also passed. All tests are continous tests, not broken up.
  20. I understand all about dividers, and how DDR works. DDR400 is really 200mhz FSB. The 200 infront of the divider just means if your FSB was 200, I understand that. What I am saying is that I placed my RAM on a 1/2 divider so it would be running at 130mhz, or DDR260. That is with my FSB at 260mhz. The computer will load flawlessly, and prime95 for 9hours without giving a error. When I raise my divider to one higher it will not load into windows. And memtest86 says my ram is running at below DDR400 too. Let me go retry this really quick so I can give you ALL the details.
  21. 3/10/2005. I updated it recently, but I see that there is 6/23 out now. Should I get 6/23? You have any suggestions on a make your own active cooling system for ram or a cheap retail one?
  22. Well the problem was I did place my RAM on a divider, I placed it at a little under DDR400, with settings that I knew would work on DDR400 so it should not have been a problem. I have come to understand that it is probaly my ram doing this. What I have done is uped my FSB to 245mhz, and my ram with it at 2.5-4-4-8 with 3.4V it loads into windows but is not stable. Im going to give it 3.5 or 3.6V and I think that will stable it. The only problem is the RAM has a heatsink on it that I placed on, but it it is still getting WAY too hot at thoose volts. So I am going to mount a 90mm right over the top of it somehow...
  23. Its OCZ Value Ram 2x512mB, i BELIEVE it is BH-5, but not sure. I got it to 2-3-3-7 STABLE at DDR400 with 2.8V. That is without ocing the CPU at all. I did 10 hours of memtest86 to verify this stability.
×
×
  • Create New...